Marco afirma que “amb els diners robats per la corrupció, Castelló tindria els col·legis i els centres de salut que necessita”
L'alcaldessa afirma que la corrupció ha causat un enorme perjudici reputacional i econòmic a Castelló i la Comunitat
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, afirma que “amb els diners saquejats a les institucions pels pocavergonyes i les trames corruptes que han operat a la Comunitat Valenciana en els últims anys, Castelló tindria els col·legis i els centres de salut que necessita, tindríem millors comunicacions, s'haguera ajudat a les empreses i als autònoms a crear ocupació i les persones que precisen ajuda de les administracions públiques per a traure avant a les seues famílies tindrien una vida menys dura”, afirma.
L'alcaldessa de Castelló realitza aquestes declaracions a propòsit de la intenció dels grups polítics municipals de reclamar un ple municipal per a debatre sobre la corrupció. “El ple de l'Ajuntament és un espai per a la reflexió i el debat, però la principal responsabilitat està en la mà dels governs i els parlaments que poden aprovar lleis i disposicions per a lluitar contra aquesta xacra i que els corruptes no queden impunes”, afegeix.
Marco considera que “els casos de corrupció ens permeten comprovar els efectes que té en la societat la perversió de la pitjor política i com la irresponsabilitat d'uns pocs pot afectar de forma negativa als interessos socials i econòmics d'un territori”. I posa com a exemple la branca valenciana de el ‘cas Gürtel’, els dirigents del qual se senten ara en la banqueta, i que posa de manifest que “la corrupció ha arruïnat la imatge pública de la Comunitat Valenciana i ha causat danys que encara són incalculables”.
“La corrupció ocasiona un enorme perjudici a la societat, tant en la reputació d'una comunitat o una ciutat, com per l'impacte econòmic que causa. Són milers de milions que ixen de l'Administració per a anar a parar a la butxaca d'uns pocs”, destaca. Alguns estudis estimen que el cost dels casos de corrupció a la Comunitat Valenciana suposa fins a un 4% del Producte Interior Brut. És a dir, entre 3.800 i 4.000 milions d'euros.
“Ara que s'acaba de posar en servei l'AVE Castelló-Madrid, podem pensar que amb els fons saquejats de les institucions s'haguera pogut construir una plataforma pròpia per als trens d'alta velocitat i per a dignificar el servei de Rodalies amb València i amb el Maestrat”, afirma. “El pitjor de tot és pensar que el diner robat no tornarà a les arques públiques i ha sigut aprofitat per a afavorir electoralment a determinats partits”.