L’UJI celebra la investidura com a doctora honoris causa de Diana Maffía i l’acte d’obertura de l’Escola de Doctorat
El Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló acull el dimarts 22 de novembre de 2022, a les 11 hores, l’acte d’obertura del curs 2022-2023 de l’Escola de Doctorat, amb la investidura dels nous doctors i doctores i la investidura del grau de doctora honoris causa a Diana Maffía.
La concessió del grau de doctora honoris causa a la professora Maffía ha sigut una proposta de l’Institut d’Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano (IF) per la seua trajectòria humana, acadèmica i professional en l’àmbit del feminisme, la igualtat i els drets humans. La professora i actual directora de l’IF Sonia Reverter Bañón actuarà com a padrina.
Diana Maffía (Buenos Aires, 1953) és investigadora de l’Institut d’Investigacions i Estudis de Gènere i professora de Filosofia Feminista en la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Buenos Aires (UBA), i dirigeix el programa de postgrau en Gènere i Dret en la Facultat de Dret d’aquesta universitat. Es va graduar en la carrera de Filosofia en la UBA en 1980. Va desenvolupar la seua carrera com a docent en la Càtedra de Gnoseologia de la UBA i va obtenir el doctorat en 2000 amb una tesi sobre «Gènere, subjectivitat i coneixement». En 2019 va ser nomenada doctora honoris causa de la Universitat Nacional de Córdoba (Argentina).
En 1998 va iniciar la seua trajectòria en la funció pública com a Defensora del Poble en l’Àrea de Drets Humans i Equitat de Gènere. En 2007 va ser elegida legisladora de la Ciutat de Buenos Aires. Des del 2012 dirigeix l’Observatori de Gènere en la Justícia del Consell de la Magistratura de la Ciutat de Buenos Aires. És investigadora honorària de la Societat Argentina d’Anàlisi Filosòfica. En 1994 va fundar la Xarxa Argentina de Gènere, Ciència i Tecnologia (RAGCyT). Dirigeix l’associació Tierra Violeta, on ha posat a disposició pública la seua biblioteca personal, formada per 25.000 llibres de dones i sobre dones argentines i llatinoamericanes des del segle XIX, que forma part de la Biblioteca Feminaria.