López lliura els diplomes de l'Escola d'Acolliment a 23 persones d'onze nacionalitats diferents
El regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López, i la cap del Negociat d'Immigració i Convivència, Rosa Perea, han lliurat avui en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Castelló els diplomes de la tercera edició de 2017 de l'Escola d'Acolliment, una iniciativa impulsada a través del Negociat de Convivència Intercultural.
El regidor ha manifestat el seu agraïment a tots els participants "pel seu esforç i implicació en aquest projecte, el qual representa els valors de convivència i integració que caracteritzen a aquest govern municipal". A més, l'edil ha destacat que se sent "orgullós de pertànyer a una ciutat amb tanta diversitat cultural, la qual ens permet aprendre els uns dels altres".
L'Ajuntament de Castelló ve apostant des de fa anys per l'acolliment de les persones que arriben a la ciutat, així com per la convivència de tots els seus veïns i veïnes, amb independència del seu origen o procedència cultural. López ha recordat que un dels objectius principals de la corporació és "fomentar els valors de respecte a la diversitat i la solidaritat entre nacions".
L'Escola d'Acolliment és un Programa Voluntari de Comprensió de la Societat Valenciana que garanteix als/as nous/as ciutadans/as el coneixement dels valors i regles de convivència democràtica, els drets i deures, l'estructura política i els idiomes oficials de la Comunitat Valenciana.
El grup d'aquesta tercera edició de l'Escola d'Acolliment, que tanca avui la seua participació amb el lliurament de diplomes, ha estat integrat per 23 persones d'11 nacionalitats diferents (el Marroc; Rússia; Algèria; El Salvador; Veneçuela; Brasil; Colòmbia; Hondures; Guinea Equatorial; Nigèria i Veneçuela). Quant al professorat, han format part 12 persones del Negociat de Convivència Intercultural, Policia Local, Serveis Socials del Grau de Castelló, l'equip *EDATI (Guàrdia Civil de Castelló de la Plana) i el Col·legi d'Advocats de Castelló.