elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’EACC posa en marxa Parament, una escola d’adults d’aproximació a l’art contemporani

L’EACC posa en marxa Parament, una escola d’adults d’aproximació a l’art contemporani
  • L’activitat es farà en onze sessions en què es posarà en pràctica i diàleg tot el que envolta la producció artística contemporània

  • Els adults i jubilats interessats es poden inscriure gratuïtament a la primera sessió, que tindrà lloc el dimarts 31 de gener a les 10.30 hores

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, posa en marxa a l’Espai d’Art Contemporani de Castelló una nova activitat anomenada Parament, que facilitarà als adults una aproximació a l’art contemporani.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha donat la benvinguda a la iniciativa “perquè obri l’EACC a un públic més ampli i facilita la mirada crítica d’un espectador potser no habituat a l’art contemporani i que amb aquestes sessions podrà visualitzar d’una altra manera l’expressió artística”.

Per la seua banda, el director artístic de l’EACC, Carles Àngel Saurí, ha destacat que l’objectiu és “generar unes trobades pausades i de reflexió amb les quals oferir eines per a llegir l’art contemporani i fer-ho amb un grup sostingut, de persones adultes i, fins i tot jubilades, que tenen una motxilla d’experiències vitals que produeix alhora una lectura personal d’allò que veuen en un museu o centre d’art”. Saurí ha insistit en el fet que “la didàctica d’un centre cultural, com el nostre, no sols passa pel públic escolar i jove, sinó que ha d’anar més enllà i promoure una oferta cultural per al públic més adult”.

Parament està planificat en la seua primera edició en onze sessions en les quals es faran trobades amb professionals i oficis vinculats a l’art contemporani més enllà de la figura de l’artista. En les sessions de caràcter quinzenal es donarà resposta a preguntes com: què hi ha abans d’una exposició? Com pensa una artista el seu treball? Com és el pas del temps a la sala? Amb quins productes es neteja una exposició? Un conjunt de teories, pràctiques, nocions i crítiques per a posar en pràctica i diàleg tot el que envolta la producció artística contemporània.

Les sessions tindran lloc a les 10.30 del matí. La primera de les trobades, ‘Parament anterior’, serà el dimarts 31 de gener amb el director artístic de l’EACC, Carles Àngel Saurí, i l’artista Mar Reykjavik. Per a participar, cal fer una inscripció prèvia totalment gratuïta enviant un correu a eacc@gva.es.

Després de la primera sessió, l’activitat comptarà amb convidats com Álvaro G. Devís, Lola Carbonell, Eva Bravo, Elena Sanmartín, Santiago Fernández Honrubia, Agustín Serisuelo, Paula Lorenzo, Acmé Studio: Debora Levy, INRI 3721 i Olivia Ferreira. L’últim encontre té previst organitzar-se el 20 de juny.

‘La ciutat del transport’, fins al 16 d’abril

L’exposició ‘La ciutat del transport’ de l’artista Francesc Ruiz s’ha prorrogat fins al 16 d’abril. Aquest és un dels projectes més importants de la temporada de l’Espai d’Art Contemporani de Castelló i s’ha aconseguit ampliar dos mesos la seua exhibició, la qual cosa ha afavorit les visites des de tot el territori valencià i d’altres parts de l’Estat.

La mostra es planteja com un projecte específic per a l’EACC a partir del diàleg de l’artista Francesc Ruiz amb la ciutat de Castelló de la Plana. Prenent el polígon com a espai liminal a escala de territori i alhora centre de la logística del capitalisme, l’artista imagina un polígon nòmada que es desplega a l’Espai Contemporani de Castelló. Una invitació per a reflexionar sobre els processos d’impressió, la logística contemporània i la identitat arquitectònica de les impressions i rètols propis dels polígons industrials.

Pujar