L'Ajuntament de Castelló destina a la creació d'ocupació les aportacions del Fons de Cooperació Municipal
L'Ajuntament de Castelló destinarà al foment de l'ocupació les aportacions del Fons de Cooperació Municipal aprovades pel Govern de la Generalitat que, en el cas de la capital de la Plana, ascendeixen a 601.884 euros. Amb aquests recursos, el Govern municipal preveu finançar una part dels Jornals de Vila, un pla d'inserció laboral per a persones en risc d'exclusió social inclòs en el programa de govern del Pacte del Grau.
"L'ocupació és la gran prioritat del Govern municipal", afirma l'alcaldessa, Amparo Marco, qui destaca l'esforç pressupostari realitzat en els dos últims exercicis. En 2017 s'ha previst una inversió en ocupació de 4,7 milions d'euros, a través del Pla Estratègic d'Ocupació. "L'Ajuntament promou la creació de llocs de treball de qualitat, i sense precarietat, per a donar oportunitats als col·lectius més vulnerables".
El programa Jornals de Vila afavorirà la pràctica professional i inserció laboral a jornada completa de persones parades, pertanyents al col·lectiu de persones en exclusió social, prioritzant-se als qui hagen sigut derivades des dels Serveis Socials o que acrediten ser persones usuàries dels mateixos. En la primera edició, el programa es va dedicar a la rehabilitació, reparació i manteniment dels habitatges socials i edificis municipals.
El Consell va aprovar el 27 de gener el pla de finançament de les entitats locals pel qual es creava el fons de cooperació municipal, un instrument que injectarà en els municipis un total de 52,4 milions d'euros enguany. La iniciativa és un mandat de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana i respon també a una demanda del municipalisme, que en els últims anys ha reivindicat més col·laboració econòmica del Govern valencià.
El fons permet finançar serveis, infraestructures i equipaments bàsics dels municipis, sense cap condicionant des del Govern autonòmic. Es tracta de transferències que cada ajuntament pot destinar a promoure les actuacions d'obres i serveis que considere més necessàries i urgents. En el cas de Castelló s'ha decidit destinar-los a ocupació, en explicar l'Ajuntament amb suficient capacitat pressupostària per a escometre les inversions en infraestructures gràcies al superàvit de 2016.