L’Acord de Fadrell impulsa una declaració per a penalitzar en les contractacions públiques a les empreses que defrauden a Hisenda
Els grups del Govern municipal treballen en una proposta de consens en l’oposició de cara el Ple d’aquest dijous
L’Acord de Fadrell impulsa una declaració institucional de cara el pròxim Ple que demana al Govern i a la Generalitat que penalitzen en les ajudes i contractacions públiques a les empreses que defrauden a Hisenda. PSPV, Compromís i Podem-EUPV treballen en la redacció d'una proposta de consens amb els grups de l'oposició perquè el Ple l'aprove.
“Mentre autònoms, pimes i treballadors tributen puntualment per a mantindre i assegurar l'Estat de Benestar, hi ha algunes grans empreses que eludeixen el pagament dels impostos que els correspondrien. En la crisi sanitària que estem patint aquesta pràctica ja no sols és èticament reprovable si no que causa una manca de recursos en l'Estat i deteriora la igualtat d'oportunitats de l'Estat de Benestar”, afirma la declaració que promouen els grups del PSPV, Compromís i Podem-EUPV, que insta al Govern i al Consell a que, d’acord en la Llei de Contractes Públics, es reste puntuació en els processos d’ajudes i contractacions públiques a les empreses que eludisquen tributar.
El portaveu de Podem-EUPV, Fernando Navarro, destaca que les Administracions Públiques necessiten reforçar la seua capacitat per a fer front a l'enorme crisi econòmica que afrontem per la covid-19” i que en aquesta direcció, l'Estat “ha de disposar d'una fiscalitat suficient, progressiva i justa”.
El portaveu del grup municipal socialista, José Luis López, recorda que l'Ajuntament de Castelló ja va aprovar en 2016 una moció per a afrontar la lluita contra els paradisos fiscals. “Hem de continuar avançant en l'aplicació de clàusules socials en la contractació pública, per això, amb aquesta iniciativa, volem instar a Govern i Consell que incorporen criteris per a incentivar un comportament fiscal responsable de les empreses que opten a ajudes o contractes amb l'Administració Pública”, ha indicat López.
Per la seua part, el portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ignasi Garcia, ha assenyalat que els governs han de potenciar la contractació d’empreses locals i regionals que “generen llocs de treball ací, tributen ací, i revertixen en la societat tot el benefici de la seua activitat”.
El Ple de l'Ajuntament de Castelló ja va aprovar al juny de 2016 una moció contra els paradisos fiscals, que assenyala que les empreses que opten a contractes amb l'Ajuntament han de detallar la seua presència país per país, i la xifra de negocis a cadascun d'aquests territoris. El text aprovat indica que en els concursos públics es restaran punts en cas d'estar present en algun paradís fiscal, sempre tenint en compte i segons les lleis actuals de competència.