La Junta de Govern Local aprova el Projecte de Pressupost per a 2023 per 195,87 milions
Està previst que els comptes s'aproven en ple municipal previst per a final de mes, una vegada passat el període d'esmenes
La Junta de Govern Local ha aprovat aquest divendres el Projecte de Pressupost General per a l'any 2023 per 195,87 milions d'euros que, una vegada consolidat amb els pressupostos dels patronats municipals ascendeix a 197,37 milions. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que aquests comptes “estan pensats per al manteniment i reforç de les polítiques socials, verdes i d'impuls econòmic”.
“L'Ajuntament encara el nou exercici amb una economia local sanejada, que permet afrontar els reptes de futur amb major capacitat de gestió i continuar incrementant la inversió en polítiques socials”, ha indicat. Marco també ha recalcat que la proposta de pressupostos per a 2023 recull 7,55 milions d'euros d'inversió per al desenvolupament de projectes executats amb fons europeus. D'ells, 5,97 milions per a la implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE).
La regidora d'Hisenda, Monica Barabás, ha recalcat que el pressupost recull un total de 16,7 milions d'euros per a inversions reals per a diferents projectes per a la ciutat. “A més, es tracta d'un pressupost en el qual, un any més, creix la inversió en polítiques socials en incrementar la partida per a benestar social i aconseguir els 17,63 milions”, ha indicat.
El pressupost haurà de ser aprovat en un pròxim ple previst per a finals de mes després de passar el termini de presentació i estudi d'esmenes. Dilluns que ve s'ha convocat una junta de portaveus en la qual s'abordarà l'ordre d'intervenció dels grups i dels temps en el debat de l'aprovació del Pressupost General per a 2023, de l'Ajuntament i ens vinculats, del citat ple a convocar més endavant.
El segon tinent d'alcaldia, Ignasi Garcia, ha assenyalat que “aquest és el pressupost que necessita la ciutadania de Castelló en aquesta situació en què cada vegada costa més omplir el carro de la compra i pagar la factura de la llum; és un pressupost que, d'una banda, garanteix serveis públics, que és la millor manera de garantir els nostres drets i ajudar a la ciutadania en l'actual conjuntura, i són uns comptes que fan que l'Ajuntament siga motor econòmic de la ciutat, creant llocs de treball, gràcies a la inversió que captem, no sols de fons europeus, sinó també de la col·laboració amb altres administracions, com és la Generalitat Valenciana”.
Ha destacat, així i tot, que “és un pressupost aprovat en el termini que toca, i això és important perquè significa que garantirem a més que la societat civil i tot el teixit associatiu de la ciutat tinguen dins del termini i en la forma escaient els recursos que l'Ajuntament els dona, a través de subvencions o convenis singulars, i que dinamitza, crea ciutat, crea territori, i forma part d'un govern que cree en la ciutadania i la seua participació al Castelló de totes i tots”.
El tercer tinent d'alcaldia, Fernando Navarro, ha destacat que “l'últim pressupost de l’Acord de Fadrell és el que millor aterra les nostres idees per a fixar el canvi de rumb a l'Ajuntament a llarg recorregut”. Ha subratllat que les "polítiques ecologistes es consoliden a la ciutat" i ha sostingut que el pressupost en medi ambient creix un 30% o al mig milió d'euros respecte a 2015 . Així, el pressupost en Transició Ecològica se situa en 2023 en els 1,8 milions d'euros, amb partides per a avançar en transició energètica, reactivació agroecològica, cura del territori i educació ambiental.
Així mateix, ha ressaltat que la Regidoria d'Habitatge consolida un pressupost de 1,6 milions enfront dels a penes 78.000 euros que hi havia en 2015. Habitatge iniciarà la redacció dels projectes de rehabilitació del Programa Barris i incrementarà els lloguers assequibles.