elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El grup d’estudiantes secundària GIRLS4STEM és un dels sis finalistes mundials en el repte Technovation Girls

El grup d’estudiantes secundària GIRLS4STEM és un dels sis finalistes mundials en el repte Technovation Girls
  • L’equip ha desenvolupat, amb el suport de l’UJI, una aplicació mòbil sobre dones dedicades a les disciplines de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques

MÉS FOTOS
El grup d’estudiantes secundària GIRLS4STEM és un dels sis finalistes mundials en el repte Technovation Girls - (foto 2)
El grup d’estudiantes secundària GIRLS4STEM és un dels sis finalistes mundials en el repte Technovation Girls - (foto 3)
El grup d’estudiantes secundària GIRLS4STEM és un dels sis finalistes mundials en el repte Technovation Girls - (foto 4)

El projecte desenvolupat pel grup de joves estudiantes de secundària GIRLS4STEM ha sigut seleccionat com un dels sis finalistes mundials del repte Technovation Girls, una iniciativa que té com a objectiu impulsar l’emprenedoria tecnològica i el lideratge en xiquetes i joves entre 10 i 18 anys a través del desenvolupament d’aplicacions mòbils amb finalitat social.

L’equip, format per Mireia Belinchón, de 2n d’ESO a l’IES Matilde Salvador; Leire Belinchón, de 1r de Batxillerat del mateix centre, i Claudia Marzal de 1r de Batxillerat de l’IES La Plana, ha desenvolupat, amb el suport de la Universitat Jaume I, una aplicació anomenada «Hidden Women». Aquesta app pretén donar visibilitat a les dones STEM, és a dir, aquelles que es dediquen a les disciplines de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques.

L'aplicació inclou informació sobre les vides, descobriments i mèrits de dones STEM tant actuals com d’altres períodes històrics. A més, per tal que les persones usuàries es posen a prova i continuen el seu aprenentatge, «Hidden Women» compta amb quatre jocs diferents i també amb una part social on es poden afegir amics i amigues, comparar les puntuacions en els jocs i xatejar.

En aquesta edició de Technovation Girls han participat un total de 5.900 xiquetes de més de 60 països que han desenvolupat 1.700 aplicacions mòbils, amb el suport de mentors i ambaixadors locals. En el cas del grup GIRLS4STEM, la Universitat Jaume I ha donat suport al projecte a través del programa marc UJI-Lamarr. A més, també hi han col·laborat la Fundació Isonomia, l’Institut d’Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano i l’empresa d’Espaitec Cuatroochenta.

La final es realitzarà el pròxim 12 i 13 d’agost en línia, en lloc de l’acte celebrat en altres edicions a Silicon Valley, a causa de la situació sanitària.

Pujar