elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El govern de Castelló impulsa l'ocupabilitat de nous forners amb el curs de formació a la carta de Forn Artesanal

El govern de Castelló impulsa l'ocupabilitat de nous forners amb el curs de formació a la carta de Forn Artesanal
  • El compromís d'inserció laboral dels alumnes que realitzen la formació a la carta és del 50% des de la finalització dels cursos fins a passats els 6 mesos. Un centenar de persones s'han inscrit en les 7 formacions programades en 2024

El regidor d'Impuls Econòmic, Ocupació i Capital Humà a l'Ajuntament de Castelló, Juan Carlos Redondo ha posat en valor el curs de forn artesanal, que ha finalitzat amb èxit fa uns dies. Es tracta d'una formació que s'emmarca dins del calendari de cursos a la carta impulsats pel govern municipal.

“Estem molt contents amb la bona acceptació d'aquests cursos que busquen fomentar l'ocupació i la inserció laboral, perquè no hi ha millor política social que dotar a les persones desocupades de les eines necessàries per a trobar treball. Una vegada més deixem palesa tant el compromís d'aquest govern d'anar de bracet de les empreses per a conéixer quins perfils professionals requereixen i en eixa línia organitzar aquestes formacions específiques” declara l'edil d'Ocupació, Juan Carlos Redondo

Redondo ha assenyalat que “aquesta formació en concret compta amb la col·laboració de APANCAS (l'Associació Provincial de Forn Castelló), de fet s'ha realitzat precisament en l'obrador del Mestre major del gremi de forners de Castelló, César Solsona” i ha destacat la implicació, tant del president de APANCAS, Juan Rodolfo Adsuara Clausell, com de Jesús Martínez, Secretari General i Oscar Sorribes, docent del curs, “perquè estan totalment compromesos amb el desenvolupament d'aquest projecte formatiu” assenyala.
L'edil ha recordat que “la formació a la carta la dissenyem amb la col·laboració de les empreses, coneixent així quins són els perfils més demandats per les companyies. D'eixe mode oferim formacions específiques perquè, després d'un període de pràctiques, es puguen incorporar a aquestes empreses amb el compromís de donar ocupació al 50% dels alumnes, en un període comprés des que finalitzen el curs i els sis mesos posteriors”.

El curs de forn artesanal va donar principi el 10 de setembre i va finalitzar el 2 d'octubre, amb una duració de 80 hores, de les quals 25 hores eren de pràctiques no laborals en empreses del sector i formació específica en Prevenció de Riscos Laborals).

Formació a la carta en 2024

El regidor d'Ocupació i impuls econòmic, Juan Carlos Redondo ha recordat que “la gran aposta des de la regidoria ha sigut millorar l'ocupabilitat dels ciutadans de Castelló que es troben en situació de desocupació a través de la posada en marxa de la formació a la carta. En 2024 s'han oferit un total de 7 cursos que han comptat amb un centenar de persones inscrites”.

Les formacions que s'han realitzat són; Habilitats comercials en el sector tecnològic, amb la col·laboració de Xarxatec (l'Associació d'empreses tecnològiques de Castelló) amb 15 participants, curs de Certificat d'Aptitud Professional (CAP), amb la col·laboració de ACTM (l'Associació Empresarial Castellonenca de Transport i Mercaderies, amb 15 alumnes, curs de Lampisteria i Climatització, amb la col·laboració de APIMAGC (l'Associació Provincial d'Instal·ladors i mantenidors d'Aigua, Gas i Calefacció de *Castelón9, amb 15 alumnes, curs d'Instal·lació i manteniment elèctric amb l'associació AIECS (L'Associació Provincial d'Instal·ladors Elèctrics) amb 16 alumnes, curs de Forn Artesanal, amb APANCAS (Associació Provincial de Forn Castelló) amb 10 alumnes, curs de Colocador d'Algeps i laminatge amb l'associació APECC (Associació provincial d'empreses de la construcció) i el curs d'operador de maquinària d'excavació i moviments de terra, amb l'Acadèmia Industrial APECAS (l'Associació d'empreses de moviment de terres i excavació de Terres de la província).

Pujar