El fòrum Innotransfer consolida el seu suport als reptes de l'hàbitat sostenible a la Universitat Jaume I
El primer seminari virtual d'Innotransfer dedicat a l'àmbit energètic en el sector de l'hàbitat sostenible, «Transició energètica en l'hàbitat sostenible», coordinat per Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, promogut per la Xarxa de Parcs de la Comunitat Valenciana (repCV) amb la col·laboració de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) es realitzarà el pròxim 22 de juny de 2021.
El programa d'innovació oberta Innotransfer llança, en aquesta tercera edició de 2021, una sèrie de seminaris virtuals específics sobre diversos enfocaments en el sector de l'hàbitat sostenible. Aquestes trobades tècniques pretenen donar visibilitat a oportunitats d'innovació, detectades per Espaitec, en diferents àrees de l'hàbitat i la sostenibilitat, com les energies netes en la construcció, les cases intel·ligents, així com el disseny i l'arquitectura sostenible, i en les quals es presta especial atenció a les conclusions del Comité Estratègic d'Innovació Especialitzat en Hàbitat Sostenible de l'AVI.
Dimarts 22 de juny es realitzarà el primer dels tres seminaris virtuals programats, «Transició energètica en l'hàbitat sostenible», en el qual s'aprofundirà sobre la transició energètica en la fabricació de materials de construcció amb l'hidrogen verd com a recurs energètic clau de futur. També es presentaran projectes d'innovació aplicada com a èxit de creixement empresarial. Empreses, instituts tecnològics i grups d'investigació donaran a conéixer nous desenvolupaments per a implantar solucions en l’àmbit de l'hàbitat sostenible.
En la sessió participaran com a ponents José Vicente Tomás, CEO de Kerajet, Carlos Cabrera, CEO de Ceracasa, Sixto Giménez i José Mata, del grup d'investigació de la Universitat Jaume I de Castelló Institute of Advanced Materials (INAM), Jorge Corrales, arquitecte de l'àrea hàbitat de l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) i de l'Associació de la Investigació de les Indústries Ceràmiques (AICE). L'esdeveniment virtual servirà com a jornada de dinamització i reflexió, girarà entorn de la implementació de materials i sistemes constructius més sostenibles; i posarà l'accent en la utilització d'energies netes en la fabricació de materials de construcció.
El seminari virtual finalitzarà amb la presentació de la plataforma de reptes sobre l'hàbitat sostenible, on les empreses i entitats de la Comunitat Valenciana podran plantejar els reptes concrets als quals s'enfronten en l'àmbit de l'hàbitat sostenible i perquè el personal investigador de les universitats públiques valencianes puguen aportar solucions a aquests reptes i necessitats; amb el foment de la cooperació entre els àmbits científic i industrial, facilitant el contacte i coneixement de les parts mitjançant una dinàmica de reptes-solució.
INNOTRANSFER
El fòrum Innotransfer és una iniciativa multisectorial d'innovació oberta i gestió col·lectiva que té com a fi promoure la transferència de coneixement i tecnologia, desenvolupada pels parcs científics i tecnològics de la Comunitat Valenciana, a l'ecosistema empresarial del nostre territori en sectors econòmics clau com a Automoció i Mobilitat Sostenible, Agroalimentació, Hàbitat Sostenible, Salut i Tecnologies Habilitadores.
Les principals associacions empresarials, les universitats públiques valencianes i la xarxa d'Instituts Tecnològics REDIT participen en el fòrum Innotransfer, el qual és finançat per l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI). Aquesta iniciativa aposta per fomentar el diàleg entre investigadors i empreses de la Comunitat Valenciana a través de l'acció catalitzadora de les estructures intermèdies de l'ecosistema públic-privat d'investigació i de l'ecosistema empresarial valencià. La inscripció es pot realitzar a la pàgina https://innotransfer.org/evento/trasnsformacion-energetica-habitat-sostenible/