La Fira Trovam arriba el mes vinent de novembre a Castelló: tanca la convocatòria amb més de 600 grups inscrits
El cartell artístic de la dotzena edició del Trovam se seleccionarà entre les més de 600 propostes rebudes de tots els estils musicals
La dotzena edició de la Fira Trovam tindrà lloc del 14 al 16 de novembre a Castelló de la Plana
La Fira Valenciana de la Música Trovam tanca la convocatòria artística de la dotzena edició amb més de 600 grups i solistes inscrits de tots els estils musicals dins de l’àmbit de les músiques actuals. La xifra d’inscrits d’aquesta edició bat el rècord de propostes artístiques presentades i supera en més d’un centenar la dada assolida en l’edició de 2023.
La Fira Valenciana de la Música Trovam està organitzada per la Valencian Music Association (VAM!), amb la col·laboració destacada de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana mitjançant l’Institut Valencià de Cultura.
A partir d’aquestes propostes que s’han presentat a la convocatòria, la comissió artística del Trovam, composta pels socis i sòcies del VAM, configurarà la programació de la propera edició de la fira, que tornarà a omplir de música i activitats professionals la ciutat de Castelló de la Plana del 14 al 16 de novembre. Al llarg del mes de maig es farà pública la primera part del cartell artístic i s’obriran les inscripcions per a la programació professional de les tres jornades de la fira.
Del total de propostes musicals presentades a la convocatòria artística, 254 són valencianes, 157 procedeixen de Catalunya, 57 de Madrid, 34 d’Andalusia, 20 de les Illes Balears, 15 de Galícia i 9 del País Basc. També consten 56 propostes d’altres regions de l’estat i 6 grups internacionals.
Pel que fa als estils musicals, vora 300 propostes corresponen a pop-rock en tots els seus diferents subgèneres, 57 són de cançó d’autor, 50 de música d’arrel tradicional, 35 de fusió mestissatge, 32 d’electrònica, 23 de jazz, 24 de música urbana i 4 de música familiar. La resta corresponen a altres gèneres i subgèneres de les músiques actuals.
Anterior edició
Al 2023, la vuitena edició de la Fira Trovam va congregar més de 12.000 persones entre professionals i espectadors durant tres jornades. D’aquesta manera, 800 agents del sector van participar en les meses de debat, conferències i tallers. D’altra banda, milers de persones van gaudir dels espectacles d’una quarantena d’artistes en els diversos escenaris de l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, així com en la sala La Bohèmia, el pub Terra i el Teatre Principal de la capital de la Plana Alta.
A més, la Fira Valenciana de la Música va servir per abordar qüestions fonamentals i, així, fer un diagnòstic del sector musical i identificar els reptes que ha d’afrontar, com la negociació de l’Estatut de l’Artista o les innovacions desenvolupades per empreses tecnològiques. A més, el Trovam va acollir la segona sessió de la cinquena edició de les Jornades TIIM, una iniciativa de l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana que busca sinergies entre la indústria musical i el sector turístic.
Al 2023, la Fira va posar en marxa el projecte formatiu Trovam+ en col·laboració amb la promotora internacional de concerts Live Nation i la Universitat Complutense de Madrid, on es van tractar aspectes pràctics del negoci musical relacionats amb les tasques de promoció, management, comunicació i programació per a estudiants universitaris.
La Fira Valenciana de la Música Trovam està organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura (Generalitat Valenciana) i l’Ajuntament de Castelló.
A més, compta amb la participació de la Diputació de Castelló; À Punt Mèdia; l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (Ministeri de Cultura i Esport); Mediterranew Musix (Turisme Comunitat Valenciana); l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; la Federació Valenciana de Municipis i Províncies; l’Associació d’Artistes, Intèrprets o Executants (AIE); la Universitat Jaume I de Castelló; Radio 3 (RNE); Onda Cero; Mahou - San Miguel (Vibra Mahou); i la Federació Valenciana de la Indústria Musical (FEVIM).