Experts en economia i finances analitzen a l'UJI l'efecte de la política monetària en el creixement econòmic i els mercats financers
Investigadors de l'àmbit de l'economia i les finances s'han donat cita a la Universitat Jaume I en el XI Meeting on International Economics, organitzat per l'Institut d'Economia Internacional amb la col·laboració de la Càtedra Ciutat de Castelló, una trobada que aborda al llarg de dues jornades l'efecte de la política monetària sobre el creixement econòmic i els mercats financers en un context post-covid amb major incertesa geopolítica i tensions inflacionistes.
La inauguració ha sigut a càrrec de la rectora de l'UJI, Eva Alcón; la directora de l'Institut de Economia Internacional, Ana Cuadros, i el president del comité científic i directora de la Càtedra Ciutat de Castelló, Juan Ángel Lafuente. La rectora de l'UJI ha destacat que aquesta trobada és «una cita ja consolidada i de referència» i ha assenyalat que la temàtica d'aquesta edició és «molt necessària i oportuna» per a anticipar les possibles conseqüències d'aquestes polítiques.
La sessió de hui ha comptat amb la intervenció del conferenciant plenari Eduardo Schwartz, professor de finances a l'Escola de Negocis Beedie de la Simon Fraser University i professor emèrit d'investigació en la Universitat de Califòrnia, qui ha oferit la ponència titulada «Optimal Harvest with Multiple Fishing Zones, Endogenous Price and Global Uncertainty».
La jornada de demà s'iniciarà amb la conferència de Gonzalo Rubio, doctor en Economia Financera per la Universitat de Califòrnia Beckley i MBA per la Universitat de Columbia i conseller independent de Borsa i Mercats Espanyols (BME CLEANING), que abordarà en la seua intervenció les primes de risc.
En la trobada s'han presentat un total de 30 treballs tant d'investigadors nacionals com internacionals, que podran publicar-se en dos volums especials que s'editaran en revistes de reconegut impacte com Finance Research Letters i Global Finance Journal.