Espaitec organitza la hackató d'usabilitat UX Challenge de manera virtual
Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I, organitza una hackató d'usabilitat de productes digitals d’empreses de la Comunitat Valenciana els dies 10, 11 i 12 de març. La hackató, denominada UX Challenge, en format virtual a causa de l'actual crisi sanitària, és una iniciativa desenvolupada sota el projecte europeu H2020 200SMEChallenge, en la qual també intervenen com a socis el Hub Innovazione de Trentino (HIT) i Fondazione Bruno Kessler d'Itàlia, Steinbeis-Europa Zentrum d'Alemanya, Dansk Design Centre de Dinamarca, Lithuanian Innovation Center de Lituània, Tehnopol d'Estònia i Business Oulu de Finlàndia, entitats que posaran en marxa les seues pròpies hackatons d'usabilitat amb les petites i mitjanes empreses de la seua àrea d'influència.
Per a dur a terme aquesta experiència al territori valencià, de les més de 30 organitzacions de la Comunitat Valenciana que es van presentar candidates a la iniciativa, el consorci europeu va seleccionar vuit candidatures. En aquesta primera edició de l'UX Challenge que es realitza a Espaitec les candidatures seleccionades han sigut Píxel Ingeniería, TheJOKFUN, Rumb Directo, Waima Technologies, Bitcoinforme, Brainbond Ingeniería Informática, Resertours i FaytheConsulting.
En la hackató participa alumnat de la Universitat Jaume I i estudiantat de cicles tecnològics de l’IES Caminàs de Castelló que actuaran com a solucionadors (solvers) conformant equips multidisciplinaris. Durant tres intensos dies, els diferents equips de l'UX CHallenge aplicaran una variant de la metodologia Design Sprint de Google per a analitzar el grau d'amigabilitat de les aplicacions seleccionades i proposaran millores a la usabilitat dels vuit productes digitals seleccionats, parant atenció al disseny i facilitat la interacció amb aquests productes que seran validades per usuaris reals (testers).
L'últim dia de la hackató es presentaran els resultats obtinguts per cadascun dels equips a les empreses participants, així com una presentació final de tots els equips en la qual les tres millors dinàmiques de treball seran premiades a través d'un procés de votació virtual. Tot aquest procés serà tutoritzat per mentors especialitzats de SECOT Castelló que ajudaran els equips a aconseguir l'objectiu de l'UX CHallenge.
Espaitec, Parc Cientific i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, a partir de les lliçons apreses en aquesta primera edició continuarà amb l'organització de futures hackatons d'usabilitat per a donar l'oportunitat al teixit empresarial de la província de Castelló de millorar els seus productes digitals.