Usó defensa davant l'assemblea el "canvi en el model de gestió" de les festes de Castelló
La presidenta del Patronat Municipal de Festes, Sara Usó, ha presentat avui davant l'assemblea de festes el balanç de l'any 2016. La regidora ha defensat "el canvi en el model de gestió" de les festes de Castelló per a adaptar-se a les exigències legals en tots els àmbits i que, segons ha subratllat, ha permès "conèixer per primera vegada quin és el pressupost real de les festes fundacionals".
En aquest sentit, Usó ha explicat que una vegada comprovat quin és el cost de l'organització de les festes de la Magdalena "s'ha incrementat el pressupost fins als 1,9 milions per a garantir unes festes que avancen cap a la seua internacionalització i mantinguen el caràcter popular que més les singularitza". El compliment de la legalitat ha sigut i serà una constant i ha recordat que "s'ha passat de 0 contractes ajustats a la normativa aplicable a 45".
Usó ha reiterat la necessitat de complir amb la legalitat vigent sense que açò impedisca que s'adopten mesurades per a facilitar el seu compliment. Altre dels aspectes destacats en aquest punt ha estat l'aprovació de l'ordenança municipal de patrocinis, que adequa al marc legal l'accés de les empreses a la col·laboració en els diferents actes festius.
La seguretat és un altre dels àmbits en els quals Usó ha defensat el treball municipal. Així, ha apuntat que durant les festes de 2016 es van certificar 30 grans instal·lacions i 27 menors, "la qual cosa suposava certificar que les festes es desenvolupaven amb les màximes garanties de seguretat per als participants".
A més, també ha destacat alguns dels canvis impulsats a nivell de programació per la Junta de Festes, a la qual ha reconegut "una actitud valenta i sense por". Així, ha confirmat que en 2017 es mantindrà l'ofrena de flors en dues parts, una matinal i una altra vespertina, "perquè suposa una aposta per la participació".
També ha avançat que se seguirà aprofundint en la diversificació d'escenaris i la descentralització "amb l'objectiu de garantir que la Magdalena arriba a tots els districtes" i ha destacat com a exemple el Festival d'Animació i Música de Magdalena (*FAMM!) amb més de 60 actuacions en 40 punts diferents de tota la ciutat i uns 400 artistes procedents de 10 països diferents.
Les millores en l'àmbit de la pirotècnia, com l'establiment d'un concurs amb premi en metàl·lic inclòs, a més del tret de la mascleta aérea a l'entrada de la tornà en la ciutat.
Usó ha reconegut que "les festes són un objectiu de ciutat, són un objectiu comú on tots els col·lectius que aquesta Assemblea representa han de conjuminar els seus esforços per a sumar més festa a la festa", per la qual cosa ha agraït la implicació del món de la festa amb gaiates, colles i ens vinculats al capdavant. Per aquest motiu, ha garantit que el "consens, el diàleg i la participació seguiran sent alguns dels eixos que han de marcar la línia de treball de tots aquells que sentim la festa com alguna cosa nostre".
La regidora de Festes també ha reconegut el treball de les Festes de Carrer i dels barris com a part essencial de les activitats festives de la ciutat i de la seua contribució al teixit social dels diferents barris. "Sense la participació de tots els col·lectius, seria impossible organitzar les festes que esguiten el calendari i, especialment, les nostres festes fundacionals", ha dit.