elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

David Cabedo és nomenat nou president de la Xarxa de Parcs Científics Valencians

David Cabedo és nomenat nou president de la Xarxa de Parcs Científics Valencians
  • David Cabedo és vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la Universitat Jaume I de Castelló i vicepresident de l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE)

David Cabedo, vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la Universitat Jaume I de Castelló, presidirà la Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV) fins a juliol de 2022. En la reunió mantinguda per la junta directiva el juny passat també es va designar com a vicepresident Juan José Borrás, catedràtic de Química Inorgànica i director del Parc Científic de la Universitat de València, i com a secretària Tonia Salinas, directora del Parc Científic i Empresarial de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

La rePCV agrupa els cinc parcs científics de les universitats públiques valencianes: Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló; el Parc Científic de la Universitat de València; la Ciutat Politècnica de la Innovació de la Universitat Politècnica de València; el Parc Científic i Empresarial de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, i el Parc Científic d'Alacant de la Universitat d'Alacant. Entre ells formen un ecosistema de més de 250 empreses instal·lades o vinculades amb els cinc parcs científics valencians, caracteritzades per estar basades en el coneixement i el seu compromís de col·laboració amb la investigació universitària.

Els principals objectius de David Cabedo com a president de torn de la rePCV són donar continuïtat a les accions que s'estan desenvolupant des de la xarxa en els últims anys; visibilitzar els parcs científics com a agents clau dins de l'ecosistema valencià d'innovació; potenciar el treball en xarxa dels parcs científics en accions orientades a fomentar la transferència a la societat del coneixement generat en la universitat, i mantindre i enfortir la col·laboració amb les institucions públiques que promouen la innovació empresarial, com és el cas de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI).

INNOTRANSFER: La rePCV impulsa la innovació en sectors econòmics clau per a la Comunitat

Per tercer any consecutiu els parcs científics valencians coordinen el programa Innotransfer, iniciativa d'innovació i transferència que connecta coneixement, tecnologia i empreses de la Comunitat Valenciana, reforçant la seua Estratègia Regional d'Innovació i Especialització Intel·ligent (RIS3), comptant amb el suport de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i la col·laboració de les principals associacions empresarials, les universitats públiques valencianes i la Xarxa d'Instituts Tecnològics REDIT.

La iniciativa Innotransfer fomenta la cooperació entre els àmbits científic i industrial valencià, facilitant el contacte i coneixement de les parts mitjançant una dinàmica de reptes-solució. Els cinc sectors econòmics clau del nostre territori en els quals centra la seua activitat són: Automoció i Mobilitat Sostenible, Agroalimentació, Hàbitat Sostenible, Salut i Tecnologies Habilitadores.

En l'edició de 2020, Innotransfer va reunir més de 1.100 actors de l'ecosistema valencià d'innovació i es van recopilar 235 reptes, emmarcats en els cinc sectors econòmics clau valencians. L'actual edició presentarà fins a finals de desembre de 2021 un programa de webinars i accions «matching», i dimecres que ve 8 de setembre es realitzarà l'esdeveniment virtual «Hàbitat sostenible: cases intel·ligents», on s'aprofundirà sobre el desenvolupament i integració de sistemes de sensorització, monitoratge i anàlisi de gestió, i dades en paràmetres com el consum d'energia i aigua, la qualitat de l'aire i el confort al voltant de l'hàbitat sostenible.

Pujar