elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El ple del Consell Social aprova l'informe que traça les línies estratègiques del pressupost

El ple del Consell Social aprova l'informe que traça les línies estratègiques del pressupost
  • El document recull un centenar de mesures que prioritzen les polítiques socials i la reactivació econòmica de Castelló per a 2023

MÉS FOTOS
El ple del Consell Social aprova l'informe que traça les línies estratègiques del pressupost - (foto 2)

El ple del Consell Social de la Ciutat ha aprovat aquesta vesprada l'informe de la Comissió de Treball d'Hisenda i Desenvolupament Econòmic sobre criteris i recomanacions per a l'elaboració del pressupost municipal de 2023. Un document que traça les línies estratègiques dels nous comptes i que recull un centenar d'actuacions en 14 matèries: serveis socials; espais i entorns inclusius; salut pública; reactivació econòmica i recuperació de l'ocupació; territori i mobilitat; agricultura i medi ambient; habitatge; seguretat i emergències; cultura; educació; infància i joventut; innovació i digitalització; participació i cooperació; i comerç.

Aquestes mesures que recull l'informe de la Comissió de Treball d'Hisenda i Desenvolupament Econòmic tenen continuïtat en les propostes per a l'elaboració del pressupost del 2022 i que prioritzen les polítiques socials i de cures, salut i sanitat; i la reactivació econòmica. A més, es té en compte el context derivat de la guerra a Ucraïna i insta a tindre en compte l'impacte en la factura energètica i la inflació.

“El Consell Social de la Ciutat ha aprovat en ple l'informe que recull les principals mesures estratègiques per a elaborar el pressupost municipal del 2023. Són un centenar d'actuacions dirigides a millorar el benestar de la ciutadania i a contribuir en la reactivació i recuperació econòmica”, ha explicat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

D'altra banda, en el ple del Consell s'ha donat compte de l'informe de la Presidència, en el qual l'alcaldessa ha detallat les accions impulsades en matèria d'emergència social i cooperació, i reactivació econòmica, així com els avanços en l'aprovació del Pla General i en el desenvolupament de l'Agenda Urbana. Respecte als indicadors financers a 30 de juny, Marco ha posat l'accent en el compte 413 (popularment conegut com el de factures en el calaix) que està a 0 euros, al període mitjà de pagament a proveïdors, que és de 7,31 dies, i a la ràtio d'endeutament, que està en un 17%, lluny del 80% del 2015.

També s'ha ressaltat la captació i gestió de nous fons europeus, amb projectes valorats en més de 47 milions d'euros; les inversions i obres que estan en marxa com la transformació del Camí la Ratlla o el nou ambulatori de Benadressa. A més, l'informe recull els fòrums nacionals i internacionals en els quals ha participat Castelló en matèria de turisme, urbanisme i igualtat, entre altres; i l'impacte d'esdeveniments internacionals com Escala a Castelló i el Mundial d'Handbol Femení.

Un altre dels punts del Consell Social ha sigut l'avaluació del primer Pla Estratègic d'Ocupació, després de la qual s'ha donat compte de la tramitació del segon Pla Estratègic d'Ocupació. El nou pla, les línies mestres del qual han començat a definir-se al costat dels actors socioeconòmics de la ciutat, s'està elaborant per a definir les noves accions específiques a desenvolupar.

D'altra banda, s'ha donat compte del Pla d'Acció de l'Agenda Urbana Castelló 2030 presentat fa just un mes i que contempla 16 projectes estratègics i prioritaris, que són fruit de grups de treball en els quals també està representat el Consell Social de la Ciutat, i que seran motor de transformació de la ciutat en la dècada vinent.

Pujar