La ciutadania realitza més de 200 propostes d’inversió per als pressupostos participatius
La ciutadania de Castelló podrà escollir entre més de 200 propostes aquelles inversions que es duran a terme a través dels pressupostos participatius de l'Ajuntament de Castelló de 2017. Així ho han explicat en roda de premsa aquest matí la vicealcaldesa i regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, i el regidor de Transparència i Modernització, Ignasi Garcia.
Així, els regidors han informat que la web engegada per a arreplegar propostes inversores de tota la ciutadania ha arreplegat prop de 240 proposicions, encara que algunes s'han hagut de desestimar a causa de la inviabilitat de les mateixes, quedant finalment un total de 207 possibilitats d'inversió.
A més, Brancal i García han explicat que des de dilluns passat, les 207 propostes poden ser avalades a través de la web, i en el moment en què s'ha realitzat la roda de premsa, ja hi havia prop de 30 propostes que havien reunit els 25 avals necessaris per a passar a la fase d'estudi i valoració per part del personal tècnic del consistori castellonenc.
Entre les propostes que passaran a fase d'estudi hi ha unes deu propostes que es refereixen a col·legis o el seu entorn, també propostes per a públic infantil i juvenil com a parcs o centres per a joves, un rocòdrom, millores en el poliesportiu Pablo Herrera, carrils bici, espais per a gossos, o asfaltat de carrers, entre unes altres.
A més, Brancal ha informat que la web ha registrat ja més de 8.300 visites i s'han inscrit prop de 1.900 persones. Sobre aquest tema, la vicealcaldesa ha manifestat que "estem realment satisfets de la resposta que ha tingut la ciutadania i açò ens fa pensar que anem pel bon camí. Segur que hi ha moltes coses a millorar en futurs processos participatius, però la veritat és que s'estan generant relacions entre les diferents associacions, s'estan muntant assemblees per a explicar als socis com és el procés, s'està impulsant la participació i, a més, també hem pogut arribar a través d'aquesta web a molta gent que no està associada".
García ha volgut destacar que "gràcies a aquest nou model participatiu, també estan agafant protagonisme les ampes i un altre tipus d'associacions, no solament les veïnals, amb sensibilitats diferents. Cinc grans eixos: mobilitat, infraestructures, parcs, col·legis i esport han motivat una gran part de la ciutadania a l'hora de fer propostes i avalar-les".
Finalment, cal destacar que fins al 31 de març es podran realitzar els avals a les propostes que passaran a la fase d'estudi (de l'1 al 30 d'abril) on els tècnics municipals analitzaran la viabilitat tècnica, legal i econòmica de cada proposta. I des de l'1 al 15 de maig, tots els majors de 16 anys empadronats a Castelló podran votar totes les propostes que consideren fins a completar el pressupost màxim d'1.650.000 €, ja que les proposicions hauran sigut quantificades econòmicament pels tècnics.