Més d’un centenar d’alumnes del Grau en Psicologia participen en els actes de graduació
Un total de 105 alumnes del Grau en Psicologia de la Universitat Jaume I que han finalitzat els seus estudis durant els cursos 2019-2020 i 2020-2021 han participat en els actes de graduació que s'han celebrat dilluns 25 d’octubre de 2021 al Paranimf del campus del Riu Sec, organitzats per la Facultat de Ciències de la Salut (FCS).
En els actes han intervingut Sara Solá Sales i Enrique Domingo Lozano en representació de l’alumnat i els professors Raúl Pastor Medall i Helena Villa Martín, del Departament de Psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia, com a padrins. Les graduacions també amb comptat amb la presència de la vicedegana del Grau en Psicologia, Ana Alarcón Aguilar, i el degà de la Facultat de Ciències de la Salut, Rafael Ballester Arnal.
Tant la vicedegana de Psicologia com el degà de la FCS han fet referència en les seues intervencions a la pandèmia de la COVID-19 i a les seues tràgiques conseqüències i han agraït l’esforç que ha realitzat tothom per adaptar-se a aquesta situació. Així mateix, han animat els graduats i graduades a tindre confiança en ells mateixos i en les seues capacitats i a continuar sempre amb la seua formació per a respondre a les necessitats de la societat.
En la seua intervenció, Ana Alarcón ha assenyalat que «la professió de psicòleg i psicòloga és la més bonica del món, però requereix una alta exigència. Sols des d’aquesta autoexigència i professionalitat podrem continuar lluitant amb credibilitat per a demanar a les institucions públiques que vetllen per la salut mental». En aquest sentit, ha instat els graduats i graduades a demostrar a la societat que «els psicòlegs i psicòlogues no sols són útils, sinó també necessaris».
Finalment, Rafael Ballester també ha incidit en la bellesa de la professió perquè «ser psicòleg o psicòloga, siga quina siga l’especialitat, suposa ajudar a les persones i això us farà créixer com a éssers humans». Així mateix, el degà de la FCS, en la mateixa línia que Alarcón, ha fet una crida a l’estudiantat perquè siga agent de canvi i contribuïsca a millorar la societat. «No ens queda una altra com a societat que reforçar la nostra atenció a la salut mental i ací vosaltres heu de ser els protagonistes. La insuficiència de recursos professionals per a atendre la salut mental al nostre país és clamorosa i vergonyosa. Us necessitem per a pressionar els nostres polítics i fer que s'adonen d'aquesta necessitat urgent», ha afirmat.