El catedràtic de l'UJI Andreu Casero Ripollés guanya per segona vegada el premi al millor article científic en comunicació
El catedràtic de Periodisme de la Universitat Jaume I de Castelló, Andreu Casero Ripollés, ha sigut guardonat novament amb el Premi Scimago-EPI, en la seua setena edició, després haver-lo guanyat prèviament fa dos anys. Aquesta distinció reconeix el millor article de l'àmbit de comunicació publicat en els últims cinc anys per la prestigiosa revista Profesional de la Información (EPI), indexada en JCR, i està dotat amb 1.000 euros.
L'article premiat, titulat «Research on political information and social media: key points and challenges for the future», analitza les principals transformacions que les xarxes socials han introduït en la comunicació política. Des d'una perspectiva crítica, examina com els mitjans digitals han canviat la producció, la distribució i el consum de la informació política en la nostra societat. A més, ofereix una aproximació als reptes pendents que la investigació científica en aquest àmbit ha d'afrontar en els pròxims anys. Aquest article ha tingut un elevat impacte científic, ja que està situat dins de l'1% més citat del seu camp a escala mundial.
Es tracta de la segona vegada que el professor Casero-Ripollés rep aquest prestigiós premi, ja que prèviament el va guanyar l’any 2020. D'aquesta forma, s'ha convertit en l'únic autor de l'àmbit de Comunicació a guanyar aquest guardó en dues de les seues set edicions. Amb això, el catedràtic de l'UJI se situa com un dels principals referents de la investigació científica en la seua disciplina.
El premi ha sigut entregat en el marc de la Conferència Internacional sobre Revistes Científiques (CRECS) celebrada a Lleó. El jurat d'aquest guardó ha estat integrat per 31 especialistes en comunicació de diferents universitats i centres d'investigació que emeten el seu veredicte després de dues rondes de deliberacions.
Andreu Casero Ripollés és catedràtic de Periodisme en el Departament de Ciències de la Comunicació de l'UJI. Ha sigut degà de la Facultat de Ciències Humanes i Socials. És llicenciat per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor per la Universitat Pompeu Fabra. A més, és membre de l'Institut d’Estudis Catalans. Ha sigut investigador visitant en les universitats de Columbia (EUA) i Westminster (Regne Unit), entre altres. Treballa sobre les transformacions de la comunicació política i del periodisme en l'entorn digital. Ha publicat en revistes com Information, Communication & Society, International Journal of Press/Politics, American Behavioural Scientist, Journalism o International Journal of Communication. Recentment, va ser situat per la Universitat de Stanford dins del 2% dels científics més destacats del món en la seua disciplina.