elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Càtedra Cuatroochenta de l'UJI presenta a Barcelona l'assistent SERENA

La Càtedra Cuatroochenta de l'UJI presenta a Barcelona l'assistent SERENA
    MÉS FOTOS
    La Càtedra Cuatroochenta de l'UJI presenta a Barcelona l'assistent SERENA - (foto 2)
    La Càtedra Cuatroochenta de l'UJI presenta a Barcelona l'assistent SERENA - (foto 3)
    La Càtedra Cuatroochenta de l'UJI presenta a Barcelona l'assistent SERENA - (foto 4)
    La Càtedra Cuatroochenta de l'UJI presenta a Barcelona l'assistent SERENA - (foto 5)

    Els directors de la Càtedra Cuatroochenta d'Intel·ligència Artificial, Salut i Benestar de la Universitat Jaume I de Castelló, Óscar Belmonte del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics i Antonio Caballer del Departament de Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia, han participat en una taula de debat en el seminari «Soledat no desitjada en l'era digital» organitzat per la Fundació Víctor Grífols i Lucas i la Fundació Mémora.

    L'avaluació de la soledat no desitjada és una de les principals línies de recerca de la Càtedra Cuatroochenta. Els investigadors han presentat durant la seua intervenció SERENA, un assistent conversacional per a l'avaluació de la soledat no desitjada, així com el seu projecte per a l'avaluació de la fragilitat física, cognitiva i social. La taula ha comptat també amb la participació de Carme Torres, investigadora de l'Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC), i Carme Pratdepàdua, responsable de l'Oficina mhealth.cat | TIC SALUT.

    Les fundacions Víctor Grífols i Lucas i Mémora van iniciar la seua col·laboració en 2019 dins del projecte «Ciutats que cuiden» de la Fundació Mémora, el principal objectiu de la qual se centra en la prevenció de la mort de persones en situació de vulnerabilitat i de soledat no desitjada. Aquest projecte transversal té el propòsit d'involucrar la societat perquè participe activament en el procés final de la vida i aposta per un model d'atenció integral que cobrisca les necessitats sanitàries, socials i comunitàries de la persona.

    En la mateixa línia de recerca, els dos responsables de la Càtedra Cuatroochenta de l'UJI també s'han incorporat recentment al grup de treball Silver Economy & Gerontotecnologia de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia. Una de les primeres accions d'aquest grup ha sigut llançar una enquesta amb l'objectiu d'analitzar els coneixements i aptituds sobre la silver economy i la gerontotecnologia de les sòcies i socis de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia, però també de la població en general. L'enquesta es pot emplenar a través del següent enllaç: https://forms.gle/SQ9oUTd9HqAPhm9dA

    Pujar