elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló programa prop de 50 actes dins de la Setmana Europea de la Mobilitat

Castelló programa prop de 50 actes dins de la Setmana Europea de la Mobilitat
  • El regidor Rafa Simó presenta les novetats d'una setmana que té com a acte centra el Dia sense Cotxes del 22 de setembre

MÉS FOTOS
Castelló programa prop de 50 actes dins de la Setmana Europea de la Mobilitat - (foto 2)
Castelló programa prop de 50 actes dins de la Setmana Europea de la Mobilitat - (foto 3)

L'Ajuntament de Castelló se suma un any més a la Setmana Europea de Mobilitat que, sota el lema Mobilitat intel·ligent. Economia forta, se celebrarà del 15 al 22 de setembre. El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha presentat avui la programació d'aquesta Setmana Europea de la Mobilitat, que inclou prop d'una cinquantena d'actes “amb l'objectiu promocionar una mobilitat urbana sostenible i intel·ligent, que té com a acte central el dia sense cotxes el dijous 22 de setembre, manté activitats com l'Eco Rallye, la gimcana sostenible o la Inspecció Tècnica de Bicicletes i incorpora un bon nombre de novetats”.

Així, Simó ha detallat com a novetats aquesta nova edició de la Setmana Europea de la Mobilitat el concurs EbrickBike, promogut per l'Ajuntament de Castelló i l'equip EbrickJouse de la UJI, que consisteix en la creació d'un prototip de bicicleta que aprofite l'energia humana per a produir electricitat.

A més, també s'instal·larà un simulador de conducció eficient aportat per la Fundació per a l'Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana F2e, que es podrà provar gratuïtament el dijous 15 en la Jaume I i el dijous 22 en la plaça Major.

Una altra de les novetats, segons ha explicat el regidor de Mobilitat, és la “bicicletada escolar per a alumnes de 5é i 6é de Primària amb un recorregut urbà guiat per la Policia Local que també inclourà una sèrie de tallers ludicodidàctics relacionats amb la mobilitat sostenible i segura”. El programa incorpora per primera vegada un cicle de xarrades que abordarà temes com la conducció eficient i segura, la mobilitat i canvi el Climàtic o l'accessibilitat, que s'impartiran del 19 al 22 de setembre al costat de l'exposició de vehicles sostenibles situats en la plaça Major. A més, la Universitat Jaume I també ha promogut un concurs de microrelats de mobilitat sostenible.

Al costat de les novetats, la Setmana Europea de la Mobilitat manté esdeveniments com l'exposició de vehicles sostenibles, en la qual enguany participen empreses com Michavila, Accsa, SMS Electrics, Marhhe Electric lifesyle shop, Cocemfe, El seu Taxi Castelló, Maberauto, Renault Castelló i Bicicas;

“El III Eco Rallye de la Comunitat Valenciana, un referent ja a nivell nacional, la II Gimcana per la Mobilitat Sostenible Su Taxi i la Inspecció Tècnica de Bicicletes a càrrec de Bicicas són uns altres dels esdeveniments que tornen a tenir presència en la Setmana Europea de la Mobilitat a la qual se suma Castelló un any més”, ha subratllat l'edil Rafa Simó.

L'acte central de la Setmana Europea de la Mobilitat arribarà el dijous 22 de setembre amb la celebració del Dia sense Cotxes. “Aqueix dia es tancaran els carrers del centre on solament es permetrà l'accés a vehicles no contaminants, serveis de transport i càrrega i descàrrega”, ha apuntat el regidor. La zona restringida serà la següent: plaça de la Pau, carrer Gasset, avinguda Rei en Jaume, carrer Saragossa, Arrufat Alonso, plaça Clavé, carrer Sant Lluís i Comte Pestagua.

“Com l'any passat, el TRAM serà gratuït durant tot el dia pel que agraïm a la Conselleria de Vertebració del Territori la seua implicació en aquesta Setmana Europea de la Mobilitat”, ha dit Rafa Simó, que ha fet extensiu aquest agraïment a totes les empreses i institucions participants.

Simó ha subratllat que l'adhesió a aquesta Setmana Europea de la Mobilitat pretén visibilitzar “l'aposta del Govern municipal per la mobilitat sostenible com a motor d'una ciutat moderna, un compromís que també es plasma en mesures com la unificació de tarifes en el transport d'autobús en tot el terme municipal, la creació de la primera línia regular d'autobús nocturn els divendres i dissabtes; la recuperació de la connexió amb autobús sense transbord fins a la platja; l'ampliació de les bases de Bicicas i la millora del servei; la connexió del carril bici que connectava el casc urbà amb les platges o l'establiment d'un servei d'autobús 24 hores durant les festes de la Magdalena, entre unes altres”.

Pujar