Castelló prioritzarà l'ús de ceràmica en les obres públiques perquè siga “la pell de la ciutat”
“No volem almoines ni engrunes sinó una aposta ferma per la ceràmica”, ha reivindicat l'alcaldessa Begoña Carrasco en la presentació de Qualicer
Castelló prioritzarà en les seues futures obres públiques l'ús de ceràmica castellonenca.
Així ho ha anunciat l'alcaldessa, Begoña Carrasco, en la presentació de la XVIII edició del congrés mundial Qualicer, que tindrà lloc durant les festes de la Magdalena.
“Fomentarem en els plecs de condicions de tots els projectes públics que siga una prioritat l'ús de paviment i revestiment ceràmic com a material perquè estiga sempre present”, ha avançat la primera edil.
“Volem que la ceràmica siga la verdadera pell del nostre entorn urbà”, ha destacat Carrasco, que ha reivindicat més compromís del Govern central un un sector “que està en perill i en ple retrocés, sumant mes a mes nous ERES i ERTES”.
“No volem almoines ni engrunes, sinó una aposta ferma per la ceràmica”, ha reivindicat l'alcaldessa, que ha recordat que l'any passat 25 treballadors al dia es van sumar a un ERTO, la qual cosa suposa que es van veure afectats prop del 50% dels empleats d'este sector que dona menjar a 70.000 famílies.
A més, la primera edil ha insistit que “el temps s'acaba. El sector del taulell necessita ajuda urgent. No valen missatges buits ni falses promeses. Les ajudes rebudes fins al moment a penes representen el 3’5% dels sobrecostos de més de 1.800 milions d'euros que està patint la nostra indústria. I en xifres igual de preocupants es mou una altra activitat clau com és la fabricació d'esmalts i fregides”.
Qualicer i la capital de la Ceràmica
D'altra banda, Begoña Carrasco ha posat de rellevància la vinculació del congrés Qualicer amb la ciutat de Castelló i la capitalitat en relació amb la indústria ceràmica.
En este sentit, Carrasco ha recordat que “Qualicer és sinònim d'innovació i qualitat en ceràmica. I la ciutat de Castelló no pot estar més satisfeta de comptar amb un congrés tècnic de prestigi mundial que, a més, és referència en el producte més reconegut de la nostra terra”.
A més, l'alcaldessa ha recordat que “l'enhorabona és doble ja que Qualicer se celebra en plenes festes de la Magdalena, la qual cosa segur servix perquè els que participen en el Congrés i els seus acompanyants coneguen, de primera mà, la nostra cultura i tradicions més estimades”.
La primera edil ha subratllat al mateix temps l'aposta que des del consistori s'està realitzant per a donar protagonisme en l'entorn urbà. “Castelló és capital de la ceràmica. Volem que la ceràmica continue sent una dels nostres principals senyals d'identitat, la verdadera pell del nostre entorn urbà. Per això, des de l'Ajuntament, fomentem i promovem dins de les obres i projectes públics, incloent en els plecs de condicions l'ús de paviment i revestiment ceràmic”.
Begoña Carrasco també ha volgut esmentar el component cultural i la seua promoció per part de l'Ajuntament, “amb iniciatives com el Premi Nacional de Ceràmica “Ciutat de Castelló”, que s'entrega en el context de la fira CEVISAMA, així com el fet que la capital de la Plana haja sigut la primera ciutat d'Espanya a dissenyar i posar en marxa “Ruta de la Ceràmica” de caràcter turístic, en un programa conjunt que impulsa la Unió Europea”.