elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló invertirà més de 200.000 euros al mes en 2017 per a atendre l'emergència social

Castelló invertirà més de 200.000 euros al mes en 2017 per a atendre l'emergència social

    L'Ajuntament de Castelló incrementarà de nou en 2017 el pressupost d'emergència social per a garantir l'atenció a la població més vulnerable. El regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, ha subratllat que "enguany s'incrementarà en 391.785 euros la partida d'emergència social, la qual cosa es tradueix en un esforç inversor de 32.000 euros més al mes per a reforçar els programes d'atenció a les famílies que pitjor ho estan passant".

    Enguany la inversió en emergència social superarà els 2,6 milions d'euros, és a dir, una inversió mitja mensual de més de 200.000 euros. En aquest sentit, l'edil José Luis López ha recordat que l'emergència social comprèn el pla de pobresa energètica, les ajudes per a adquisició de productes de primera necessitat de menjar i d'higiene o les ajudes al pagament del lloguer.

    "El nostre compromís ha sigut, des del primer moment, les persones i especialment les més necessitades i que pitjor ho estan passant, per aquest motiu tornem a reforçar l'emergència social", ha reiterat el regidor. José Luis López ha afegit: "Som la institució més propera a la ciutadania i, per açò, des de la Regidoria de Benestar Social hem donat un gir a la política per a dirigir tots els nostres esforços i recursos, a frenar les situacions d'exclusió social, actuar contra les desigualtats i atendre les necessitats dels quals no poden esperar".

    L'augment de l'esforç inversor és generalitzat en la Regidoria de Benestar Social i Dependència, el pressupost global de la qual creix enguany un 32%. D'aquesta manera, Castelló depassarà els 8,1 milions d'euros d'inversió enfront dels 6,1 de fa dos anys per a potenciar polítiques socials d'emergència social, atenció a la dependència, cooperació social i solidaritat a més d'intensificar els convenis de col·laboració amb entitats i col·lectius ciutadans que presenten atenció en serveis socials.

    En aquest sentit, es van a reforçar convenis ja existents com el de menjador del Pare Ricardo, que passarà de 24.863 a 54.863 euros; el de la Fundació Salomé Moliner (alzheimer), que es duplicarà fins als 25.000 o el de les Filles de la Caritat de Sant Vicent Paúl, per a augmentar la disponibilitat de pisos pont per a famílies que pateixen un desnonament, que també es multiplicarà per dos arribant als 79.932 euros.

    La dependència també ix reforçada. Així, segons ha confirmat l'edil José Luis López, l'Ajuntament de Castelló recuperarà en 2017 el servei de teleassistència eliminat per l'anterior Govern en substitució de la teleajuda. López ha subratllat que s'invertiran 127.716 euros a recuperar la teleassistència, "un model integral d'atenció, amb assistència 24 hores al dia els 365 dies de la setmana, que està connectat a una central d'alarmes, que també permetrà instal·lar detectors de fums en habitatges de persones majors i enviar avisos a aqueixa central d'alarmes en cas que hi haja una emergència i, sobretot, intensificar l'acompanyament d'aqueixes persones".

    A més, s'inclou per primera una partida, que aconseguirà els 18.000 euros, per a l'elaboració d'un pla d'inclusió que "permetrà definir itineraris i coordinar actuacions per part de l'Ajuntament de Castelló i d'entitats per a avançar en la inclusió social".

    Pujar