Castelló inverteix 143.000 euros en la creació d'horts socials en el camí En Riera
Amparo Marco, que ha visitat les obres al costat de Sara Usó i Rafa Simó, ha destacat que es crearan 165 parcel·les per al cultiu
L'Ajuntament de Castelló finalitzarà aquest mes les obres d'implementació d'horts socials municipals que s'estan duent a terme en una parcel·la de 16.773 metres quadrats situada en la partida de Ramell, al costat del camí d'En Riera. Una obra que suposa una inversió de més de 143.000 euros i que s'està executant dins de la segona fase de les inversions sostenibles, en les quals l'ajuntament invertirà 4,6 milions d'euros per a l'execució de 15 projectes durant enguany.
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat les obres al costat del regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó, i la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, qui ha explicat que amb aquestes obres s'adequaran 165 parcel·les individuals, de 60 metres quadrats, que es destinaran al cultiu de plantes hortícoles per a consum propi dels futurs usuaris.
Les obres han consistit a adequar la parcel·la com a horts socials, proporcionant accés, tant per als vianants com per a vehicles, des del camí En Riera. També s'ha millorat l'accés a la parcel·la, realitzant els guals necessaris segons la normativa d'accessibilitat vigent; s'ha instal·lat una porta nova; la corresponent xarxa de reg interior i sis casetes d'aperos per al seu ús comunitari per part dels usuaris de l'hort, així com compostadores i una zona d'apilament dels residus vegetals que es generen. Així mateix, s'ha rehabilitat la xicoteta masia existent en la parcel·la i s'han instal·lat taules i bancs per al servei dels usuaris, que es complementarà amb la plantació d'arbres d'ombra, a més d'una font d'aigua de boca, potable. Finalment, s'ha adequat part de la parcel·la com a aparcament, i s'instal·laran aparca-bicicletes per als usuaris.
L'alcaldessa, Amparo Marco, ha valorat de forma molt positiva l'evolució d'aquestes obres i ha explicat que "amb aquesta iniciativa s'aconsegueixen múltiples beneficis, tant socials com a ambientals o econòmics, com són el foment del autoconsum de les collites obtingudes en les parcel·les de cultiu i el seu consegüent benefici en l'economia familiar, el manteniment de les tradicions agrícoles locals o la millora del cinturó verd entorn a la ciutat, sent també importants els beneficis que es produeixen en la salut dels usuaris de les parcel·les com a conseqüència de l'activitat realitzada”.