elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló intensifica la lluita contra els mosquits amb tractaments en tota la franja costanera del Grau i de cara a la nit de Sant Joan

Castelló intensifica la lluita contra els mosquits amb tractaments en tota la franja costanera del Grau i de cara a la nit de Sant Joan
  • “Es realitzen tractaments en zones de vegetació i en embornals utilitzant larvicides i tècniques que han demostrat ser eficaces en la reducció de la presència de mosquits”, ha explicat el regidor de Salut Pública, Luciano Ferrer

La regidoria de Salut Pública ha dut a terme un tractament adulticida en la franja costanera del Grau amb l'objectiu de controlar la població de mosquits en la zona. Luciano Ferrer, regidor responsable de l'àrea, ha assenyalat que “aquest tractament, que es realitza de manera puntual i preventiva, és especialment important en la zona de les platges i amb motiu de la gran afluència de persones que s'espera durant la celebració de la nit de Sant Joan”.

Ferrer ha assenyalat que “el tractament consistix en l'aplicació de adulticidas en zones de vegetació i larvicides en embornals, utilitzant un sistema que ha demostrat ser eficaç en la reducció de la presència de mosquits”.

“Seguim amb el nostre pla de xoc contra els mosquits en el qual portem treballant des de l'any passat i que està donant grans resultats. Aquest tractament és una mesura més dins de la nostra estratègia per a garantir la comoditat i la salut dels nostres ciutadans i visitants durant la temporada estival”, ha conclòs.

També cal destacar que recentment s'ha posat en marxa a Castelló la Tècnica del Mosquit Esteril (TIE). Aquest sistema s'ha posat en marxa en col·laboració amb la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i consistix en la cria de mosquits que, després de ser esterilitzats mitjançant irradiació, són alliberats. Aquesta tècnica està sent aplicada als parcs Ribalta, Sensal, la Panderola, Rafalafena i Geòleg José Royo.

En cadascuna d'aquestes zones es realitzarà l'alliberament de més de 2.000 mascles estèrils per hectàrea i setmana. D'esta manera, els mascles estèrils fecunden a les femelles i s'aconseguix frenar la proliferació de més cries d'estos molestos insectes, ja que els ous no arriben mai a desenvolupar-se, impedint el creixement de la població de mosquits.

A aquesta mesura se sumen unes altres del propi Ajuntament com la recent aprovació per part de la Junta de Govern Local del nou contracte per al Servici de Control de les poblacions de mosquits, que supera en més del doble la de l'anterior govern, passant de 40.000 a 90.000 euros anuals per a reduir el nombre de mosquits.

Pujar