elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló impulsa una web del Servei Municipal d'Aigües per a reforçar el seu coneixement i facilitar les gestions de la ciutadania

Castelló impulsa una web del Servei Municipal d'Aigües per a reforçar el seu coneixement i facilitar les gestions de la ciutadania
  • Transició Ecològica destaca la necessitat d’avançar en “una gestió més eficient, transparent i sostenible”

El regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha presentat aquest divendres al costat de l'empresa concessionària una nova web del Servei Municipal d’Abastiment d'Aigües que reforça els canals d'informació en la ciutadania i facilita els tràmits de manera telemàtica.

El regidor de Transició Ecològica ha manifestat durant la roda de premsa que aquesta nova eina “és un nou pas perquè la ciutadania conega millor com funciona la gestió de l'aigua a la ciutat”, i ha destacat  la necessitat de que les Administracions avançen cap a “una gestió més eficient, transparent i sostenible en un context de canvi climàtic.”.

Navarro ha estat acompanyat en la roda de premsa pel cap del Servei d'Aigües Potables de FACSA, Manuel Breva, i el tècnic del servei de la concessionària, José Luis Mechó.

Mechó ha indicat que la web (aiguacs.es) contempla informació sobre les diferents instal·lacions que conformen el sistema de proveïment, les cinc àrees de gestió, la qualitat de l'aigua, les tarifes i les tecnologies utilitzades. Així mateix, pretén facilitar les gestions presencials o telemàtiques als abonades i abonats. Per a això, inclou dades de contacte i enllaços d'interés com, per exemple, el tipus de documentació que s'ha d'aportar per a cada tràmit o l'enllaç directe al sistema de cita prèvia, un servei que la companyia va posar en marxa arran de la crisi sanitària i que donada el bon acolliment s'ha mantingut.

A més, la web recull les notícies d'actualitat del servei tant de caràcter tècnic com general.

Breva ha posat en relleu durant la seua intervenció, que l'aigua de Castelló presenta “uns indicadors molt bons tant en qualitat com en quantitat i que el seu consum és molt estable i oscil·la al voltant dels 15 Hm³ a l'any.” “Cal destacar que, durant el 2020, probablement a conseqüència del confinament de la població, va haver-hi un consum una mica superior, però en 2021 el consum va tornar a valors normals”, ha ressaltat.

Pujar