Castelló impulsa ‘Elles habiten la ciutat’, un projecte per fomentar la història i el patrimoni cultural des d’una perspectiva de gènere
El MUCC desenvolupa aquesta iniciativa on les protagonistes són dones de Castelló que expliquen com han viscut i viuen la ciutat
Castelló enceta demà el projecte ‘Elles habiten la ciutat’, una iniciativa de recerca, conservació i difusió cultural impulsat pel Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC), on les dones de Castelló expliquen com han viscut i viuen a la ciutat. Es tracta d’un conjunt d’activitats que té com a objectiu principal fomentar el coneixement de la història i el patrimoni cultural de Castelló des d’una perspectiva de gènere.
‘Elles habiten la ciutat’ consta de la sèrie de trobades sota el títol de ‘Les dones conten la ciutat’, amb quatre sessions en les quals es durà a terme un diàleg intergeneracional al voltant d’un tema relacionat amb la història més recent de Castelló. La primera trobada tindrà lloc demà, dijous 10 de març, a les 19:00 hores al pati del Museu d’Etnologia de Castelló, dins les activitats programades en el Març de Dones per la Regidoria de Cultura, amb continuïtat els dies 27 d’abril, 19 de maig i 16 de juny, al mateix lloc i hora.
En paral.lel, es podrà gaudir a la pàgina web del MUCC www.mucc.es/elles-habiten-ciutat/ de ‘La ciutat escolta les dones’, una recopilació de testimonis de dones de diferents edats, procedències, professions o ideologies que viuen a Castelló i que narren la ciutat a partir dels seus relats de vida i experiències. Tanmateix, estarà disponible el catàleg digital ‘El patrimoni habitat’, format per fotografies que ajuden a il·lustrar els testimonis recollits durant la investigació.
La regidora de Cultura i Feminismes, Verònica Ruiz, ha posat de relleu “la importància i envergadura d’aquest projecte que posa el focus en com les dones han configurat aquesta ciutat, han viscut i viuen en ella i que ens permet conéixer el diàleg intergeneracional de totes nosaltres”. “El relat de totes elles també és nostre, de laciutat de Castelló, perquè elles són protagonistes i qui ens endinsen a conéixer millor la història i patrimoni cultural de la nostra ciutat”, ha explicat Ruiz.
Les entrades a les activitats són gratuïtes amb reserva prèvia obligatòria a info@mucc.es o al telèfon 964 735 217.