elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló impulsa una crida a projectes per dur a terme activitats d'educació ambiental amb un pressupost de 55.000 euros

Castelló impulsa una crida a projectes per dur a terme activitats d'educació ambiental amb un pressupost de 55.000 euros
  • La Junta de Govern Local aprova les bases d'aquesta iniciativa que promou Transició Ecològica

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous les bases de la primera crida a projectes impulsada per la Regidoria de Transició Ecològica per a la realització d'activitats d'educació ambiental. «Amb esta primera crida a projectes des de la Regidoria volem que les empreses i entitats vinculades a l'educació ambiental puguen ser proactives alhora de proposar-nos com millorar les accions de conscienciació i divulgació en temàtiques com l'alimentació, com la conservació del territori o la biodiversitat», ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Mitjançant esta crida a projectes, l'Ajuntament busca augmentar la seua capacitat d'identificar i potenciar les millors iniciatives per fomentar la sensibilització i educació mediambiental com a tallers, conferències, rutes o jornades. Les bases de la crida a projecte es materialitzaran en tres convocatòries amb les quals es busca completar quatre programes d'activitats: activitats vinculades amb dies relacionades amb el medi ambient, iniciatives destinada a escolars; activitats de consum responsable i reciclatge i activitats durant la temporada estival.

Després de l'aprovació de les bases, la Regidoria de Transició Ecològica preveu publicar la primera convocatòria i els terminis per presentar les sol·licituds en les pròximes setmanes en el Butlletí Oficial de la Província. Les propostes s'hauran de presentar mitjançant la seu electrònica sede.castello.es i els dubtes es podran formular al mail transicioecologica@castello.es.

Així, la primera campanya contempla activitats vinculades a dies mediambientals del calendari per a sensibilitzar sobre la importància de la conservació del paisatge i la sostenibilitat ambiental, amb 17 tallers repartits al llarg de l'any. La segona consta de l'oferta d'educació escolar prevista en la guia educadora municipal, dirigida als centres educatius, i que comprén iniciatives per a posar en valor la riquesa ambiental, els productes de l'horta i una alimentació saludable i de temporada. La tercera inclou campanyes en centres escolars per a explicar un consum responsable i la reutilització i transformació de residus generats. I la quarta correspon a tallers i actes previstos en la temporada estival en espais oberts.

Després del termini de presentació de sol·licituds, que s'anunciarà en els pròxims dies, una comissió tècnica de la regidoria valorarà els millors projectes. El pressupost màxim d'aquesta iniciativa per a l'any 2023 serà de 55.000 euros.

Pujar