Castelló imparteix un taller de marca personal per a augmentar les capacitats laborals
Treballar les capacitats personals i aplicar-les al mercat laboral. Est és l'objectiu del curs de marca personal impartit per l'àrea d'emprenedoria de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL) als participants en els tallers d'ocupació organitzats per l'Ajuntament de Castelló, el Servof i el Fons Social Europeu. A més, la Regidoria d'Impuls de l'Activitat Econòmica dirigida per l'edil Patricia Puerta pretén a més "donar a conèixer un recurs com l'àrea d'emmprenedoria, com a servei de suport personal i professional en cas que ho necessiten".
En aquest taller intensiu sobre marca personal, impartit per la tècnic en emprenedoria Gloria Cerezo, s'han donat pauta sobre autoconeixement i gestió de capacitats personals i d'aplicació al mercat laboral. "Durant el curs s'han treballat les capacitats personals, la planificació per al futur i opcions com l'emprenedoria", segons han explicat durant la sessió celebrada en el centre de formació de Tetuán XIV.
Aquesta sessió s'emmarca dins dels tallers d'ocupació iniciats a la fi del passat any que permeten emprar i formar als participants en les especialitats de pintura, lampisteria, obra de paleta, jardineria i pintura. Els tallers es perllongaran durant un any i suposaran una inversió conjunta de l'Ajuntament de Castelló i del Servof de prop d'un milió d'euros. "És la primera vegada que la ciutat de Castelló compta amb dos tallers d'ocupació que van a permetre millorar les capacitats professionals dels seus participants", segons ha destacat la regidora Patricia Puerta.
Aquestes mesures s'emmarquen també dins del primer Pla Estratègic d'Ocupació amb què explica la ciutat de Castelló, les accions de la qual han permès contractar a 297 persones al llarg de 2016. Aquest Pla també ha possibilitat que s'augmente el nombre de convenis signats entre l'Ajuntament de Castelló i altres entitats, com el de FEVECTA per a l'engegada a Castelló de la primera cooperativa d'emprenedors de la Comunitat Valenciana i la segona d'Espanya; el d'Apesocas per a impulsar el servei d'informació, gestió i orientació sobre el col·lectiu de persones sordes; el del Secretariado Gitano per a la incorporació al mercat laboral de la població gitana o el signat amb la Fundació Santa María la Real per a la implantació del projecte llançadores d'ocupació.