Castelló forma a 10 persones amb diversitat funcional per a millorar la seua inserció laboral
La Regidoria d'Impuls de l'Activitat Econòmica, encapçalada per la regidora Patricia Puerta, impulsa un curs teòric-pràctic en activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria per a persones aturades amb diversitat funcional. El curs compta amb 3 dones i 7 homes amb diversitats físiques, psíquiques o mentals i pretén millorar la seua inserció laboral.
Els continguts que desenvolupa el curs consta d'operacions bàsiques en vivers i centres de jardineria, implantació i manteniment en jardins, parcs i zones verdes, així com d'un mòdul d'inserció laboral, sensibilització ambiental i en igualtat de gènere. Aquells alumnes que superen el curs obtindran el Certificat de Professionalitat nivell 1.
L'edil Patricia Puerta ha destacat que "aquest curs, que es realitza en col·laboració amb el Servef, va a permetre que 10 estudiants amb diversitat funcional tant física, psíquica com a sensorial milloren la seua formació tant des d'un punt de vista teòric com a pràctic i la seua ocupabilitat gràcies a l'obtenció del certificat de professionalitat".
La formació s'esta realitzant al Centre Municipal de Formació, que a banda de l'aula teòrica, compta amb amplies zones de jardí i, també, diposa d'un hivernacle per tal de dur a terme les diferents tècniques apreses.
El programa té una duració de 340 hores i actualment els alumnes estan realitzant unes pràctiques reals, de 80 hores, amb l'empresa col·laboradora UTE Jardines de Castellón. De fet, la regidora Puerta ha visitat hui a l'alumnat a les instal·lacions del Parc Ribalta.
L'Ajuntament de Castelló ha assignat a tot l'alumnat una beca de 12 euros diaris per poder ajudar als alumnes a assistir a la formació. Així mateix, des de Conselleria d'Economia Sostenible també s'atorgarà una beca per a aquells que hagen finalitzat l'acció formativa.