Castelló forma a més de 3.000 persones com a agents antirumor per a combatre actituds discriminatòries
Stop Rumors, el projecte de l'Ajuntament de Castelló per a combatre actituds discriminatòries pioner a nivell municipal a la Comunitat Valenciana, ha permès formar a més de 3.000 persones com a agents antirumor per a lluitar contra els prejudicis i estereotips culturals i socials. El regidor de Benestar Social, José Luis López, ha destacat la importància d'aquesta iniciativa impulsada pel Negociat d'Immigració i Convivència “per a desmuntar les badomeries i els prejudicis sobre la població immigrant i altres col·lectius minoritaris que encoratgen actituds discriminatòries”.
Una de les línies de treball impulsades per AMICS dins del projecte Stop Rumors és la formació. En aquest sentit, l'edil José Luis López indica que “des de l'inici del projecte a la fi de 2014 s'han format a més de 3.000 persones com a agents antirumor entre escolars, universitaris, personal tècnic municipal, agents de Policia Local, voluntariat i professionals de diferents àmbits”.
A més, també es convoquen taules de treball amb diferents agents socials per a difondre el projecte Stop Rumors i des d’AMICS participen en esdeveniments organitzats per altres entitats, associacions o federacions a través de tallers de sensibilització i xarrades sobre la metodologia.
“Aquesta línia d'acció pionera a la Comunitat Valenciana ha permès a Castelló exportar el projecte, les seues accions, metodologia i resultats a altres municipis com Villena o Manises, on s'han desplaçat els tècnics municipals de Castelló per a formar-los”, ha subratllat el regidor de Benestar Social. A més, també ha despertat l'interès en grups de persones que, bé pel seu treball en l'àmbit social, dret d'estrangeria o per simple afinitat amb la filosofia inclusiva del treball en AMICS, han volgut formar-se com a agents antirumors i replicar el projecte en les seues localitats.
L'edil José Luis López ha defensat la importància d'aquest projecte donada “l'existència reiterada de diversos estereotips de tall discriminatori cap als col·lectius d'ètnies minoritàries en diversos àmbits, principalment en l'educatiu i en el comunitari o veïnal, segons s'ha observat des del Negociat d'Immigració i Convivència Social”.
Les accions formatives, de recerca i de sensibilització que s'implementen des del projecte Stop Rumors de l'Ajuntament de Castelló es recolzen totes elles en una estratègia de visibilització que s'ha intentat que siga viral, per ser-ho també el discurs del prejudici, la discriminació i la xenofòbia, a través de les xarxes socials, amb iniciatives com el selfie antirumor. Aquesta campanya va comptar en la seua primera edició amb la participació directa de més de 100 persones i va tenir un abast de 26.662 persones en Facebook.