Castelló experimenta solucions tecnològiques per a connectar generacions
La ciència també permet connectar generacions entre si. El taller gratuït ‘Experimentem’ que imparteix l'associació Robotme tracta d'introduir als més joves en la pasterada de reptes als quals s'enfronta la tercera edat. Així la robòtica aplicada al benestar social i orientada a un alumnat entre 10 i 14 anys tornarà al Menador els dies 8, 15 (17.30-20.30) i 16 de març (10.00-14.00). Amb aquest taller, l'Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria d'Impuls de l'Activitat Econòmica i Ocupació continua amb la línia d'ajudes a projectes d'innovació social. Aquests programes contribueixen a més en la diversificació del teixit empresarial de la ciutat i a la creació d'ocupació i ampliació de les opcions laborals.
Aplicar la cultura maker, treballar la pluja d'idees, construir una casa intel·ligent amb Llec, introduir el disseny 3D amb Tickercad, dissenyar un avatar robot per a l'assistència familiar, desenvolupar aplicacions mòbils amb Thunkable o aprendre el maneig del robot Codey Rocky són algunes de les sessions que tindran cabuda en el curs. En vista d'això, Puerta destaca “com la generació del futur se submergeix a l'entorn dels més majors d'una manera amable i divertida”.
L'objectiu de ‘Experimentem’ és donar a conéixer eines que faciliten el dia a dia de les persones dependents i gent gran, així com robots de teleassistència, sensòrica per a monitorar a persones amb malalties neurològiques, aplicacions que faciliten tasques quotidianes o robòtica per a mitigar la soledat.
Després d'una aproximació a algunes de les tecnologies més destacades, l'alumnat treballarà el seu enginy ideant solucions que ajuden a afavorir l'entorn social de Castelló. Així mateix, el taller servirà per a despertar vocacions tecnològiques entre els joves que ajuden a mitjà termini a millorar la ciutat.
Per tot això, la regidoria d'Ocupació dóna suport a aquesta i altres iniciatives impulsades per la Associació d’Esclerosi Múltiple, la Fundació Amigó, la Associació Ciutadana Contra la Sida, i l'Associació Cuinatur Social, entre altres. Es tracta d'un suport econòmic que permet que projectes com aquest no es queden en el calaix i facen de Castelló una ciutat cada vegada més inclusiva i adaptada als nous temps.
Cicle de tallers Robotme
Aquest és el segon taller d'un cicle de tres que l'associació Robotme, especialitzada a promoure la robòtica i el pensament computacional a través del programari i maquinari lliure, organitza en el Menador durant els mesos de febrer, març i abril. L'acció forma part del projecte "Crea Castelló, conscienciació social i aprenentatge tecnològic per a la transformació de Castelló a través de la innovació" finançat per l'Ajuntament de Castelló. En ‘Experimentem’ les places estan limitades a 20 persones per ordre d'inscripció en www.robotme.es.