elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló engega la II Llançadora d'Ocupació

Castelló engega la II Llançadora d'Ocupació

    La segona edició de la Llançadora d'Ocupació de Castelló s'ha engegat hui. 20 persones aturades han començat a entrenar una nova cerca de treball en la II Llançadora d'Ocupació de Castelló, un programa innovador en la lluita contra l'atur impulsat per Fundació Santa María la Real, Fundació Telefònica i l'Ajuntament de Castelló, amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

    Durant els cinc pròxims mesos, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits per l'Ajuntament. Amb l'ajuda d'un tècnic especialitzat, realitzaran activitats per a millorar la seua ocupabilitat i comptar amb noves possibilitats d'inserció laboral.

    L'equip de la II Llançadora d'Ocupació de Castelló està constituït per 20 persones aturades (14 dones i 6 homes), amb edats compreses entre els 22 i els 41 anys, i diversos perfils formatius: AÇÒ, Cicles Formatius de Formació Professional, Batxiller i estudis universitaris. i ha qui cerca el seu primer treball i qui cerca una oportunitat després de quedar-se en atur després d'anys d'experiència en diferents sectors, com a industrial (ceràmica, tèxtil, operari de fàbrica o serigrafia), serveis o administració, entre uns altres.

    Vanesa Padrónés la tècnica de la Fundació Santa María la Real que ha realitzat el procés de selecció i l'encarregada de gestionar la llançadora durant els pròxims cinc mesos. Explica que és un grup heterogeni, amb experiències molt diverses, la labor de les quals ara és convertir-se en un equip i compartir un mateix objectiu: ajudar-se mútuament per a millorar les seues habilitats professionals, emprendre una cerca de treball més proactiva i coordinada, per a comptar amb noves oportunitats laborals.

    "Tots els participants necessiten millorar la seua estratègia de cerca d'ocupació i valoren les noves tècniques o eines que el programa els pot brindar per a redefinir el seu objectiu professional, ampliar xarxes de contacte i aconseguir el seu objectiu. A més, aprecien positivament que la cerca siga en equip", detalla.

    Què faran en la Llançadora?

    A partir d'ara i durant els pròxims cinc mesos, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits per l'Ajuntament. Duran a terme diverses activitats per a millorar la seua ocupabilitat: sessions de coaching i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d'ocupació 2.0; entrenament d'entrevistes; elaboració de mapes d'ocupabilitat, visites a empreses i trobades amb responsables de Recursos Humans amb l'objectiu d'aconseguir la plena inserció dels vint participants.

    "Tenim evidència que la metodologia desenvolupa per Fundació Santa María la Real per a les llançadores funciona. Una persona que entra a una llançadora ix molt diferent, amb un creixement personal i professional, i coneixement noves tècniques, que li aporten major seguretat i confiança. Els resultats tant quantitatius com a qualitatius ens motiven a seguir apostant per aquest projecte de millora de l'ocupabilitat", destaca el director de Relacions Institucionals de Fundació Telefònica, Joan Cruz.

    Millora de les habilitats

    La regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica de l'Ajuntament de Castelló, Partricia Puerta, ha reiterat el suport del Govern Municipal a iniciatives com la llançadora d'ocupació "perquè són clau per a contribuir a millorar les oportunitats laborals i, especialment, dels qui més dificultats tenen per a trobar ocupació". Porta ha afegit que "aquesta segona edició confirma la necessitat d'apostar per mesures que milloren els perfils professionals de persones que es troben en situació de desocupació. Estem convençuts que després del període de formació milloraran les seues habilitats per a trobar ocupació".

    Pujar