elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló ja disposa del primer hort urbà accessible de la província situat en el barri de Sant Lorenzo

Castelló ja disposa del primer hort urbà accessible de la província situat en el barri de Sant Lorenzo
  • “Avui fem un pas més cap a un Castelló més accessible, més inclusiu i més integrador i en definitiva un Castelló de tots i per a tots”

MÉS FOTOS
Castelló ja disposa del primer hort urbà accessible de la província situat en el barri de Sant Lorenzo - (foto 2)

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco juntament amb el regidor de Medi Ambient Cristian Ramírez, el regidor d'Ocupació, Juan Carlos Redondo, la regidora de Benestar Social, Maica Hurtado, el President de COCEMFE Castelló, Ximo Nebot i el Director Samuel Mirales, ha presentat el primer hort urbà accessible de la província situat en el barri de Sant Lorenzo de Castelló.

L'esdeveniment ha comptat també amb la presència dels alumnes del CEIP Carles Selma, els qui han realitzat una actuació musical en directe com a obertura per a la presentació d'aquest projecte sostenible en el qual també han estat la vicerectora de la Universitat Jaume I, Elsa González, la Directora Territorial d'Educació i Universitats, María de la Font Esteve, la cap servei territorial de formació de Labora, Charo Tena, l'associació Terra i Dona així com representants de Càritas, Afanias, Creu Roja, Afdem, la Fundació Secretariat Gitano, Associació Gitana, Ateneu, associació veïns de Sant Lorenzo, associació pensionistes, integrants de la Taula de Sant Lorenzo.

“Avui fem un pas més cap a un Castelló més accessible, més inclusiu i més integrador i en definitiva un Castelló de tots i per a tots. Des que arribem a l'Ajuntament hem deixat palès el nostre compromís amb els castellonencs de transformar la ciutat per a fer-la més accessible i inclusiva, perquè no volem deixar a ningú enrere”, ha destacat l'alcaldessa posant en valor el treball coordinat entre les àrees de Medi Ambient, Ocupació i Benestar Social.

Carrasco ha destacat el compromís del govern municipal per a fer de Castelló una ciutat més inclusiva recordant que “precisament ahir vam presentar els pressupostos de 2025 que contemplen 11,8 milions en l'àrea de Benestar Social, pensant a atendre les necessitats que facin de la nostra ciutat una capital més solidària i inclusiva”.

Per part seva, el President de COCEMFE Castelló ha declarat que "aquest projecte dignifica a les persones amb discapacitat, millorant l'autoestima, fent partícip que una activitat com l'agricultura, quan s'és accessible i està adaptat, no existeixen barreres o limitacions. Per a les persones amb discapacitat, quan comproven que l'esforç i el treball, dona els seus fruits, i aquests són positius, no hi ha millor teràpia per a sentir-se bé, amb si mateix, demostrant les seves capacitats en la societat. Conreant inclusió, comunitat i capacitat".

Primera ordenança municipal d'horts urbans

D'altra banda, l'alcaldessa de Castelló també ha posat en valor el treball que s'està desenvolupant dese la regidoria de Medi Ambient que dirigeix l'edil, Cristian Ramírez afirmant que “en 2025 Castelló tindrà la primera ordenança municipal per a regular l'ús dels horts urbans de la ciutat”. Es tracta d'una normativa que servirà per a unificar criteris i que tots els horts urbans dels diferents districtes de la ciutat es regeixin amb les mateixes regles dissenyades entre tots. “Em consta que la ciutadania ha estat partícip de tot el procés”,afirma Carrasco.

Aposta per l'ocupació

D'altra banda, l'alcaldessa també ha destacat l'aposta per l'ocupació per part del govern municipal ja que ha indicat que aquesta actuació s'ha desenvolupat a través de l'Agència de Desenvolupament Local-CastellóCREA. “Gràcies, especialment als alumnes dels Tallers d'Ús de Centre de Formació Tetuan XIV. Gràcies per haver realitzat les tres taules de cultiu, amb capacitat, entre les tres, perquè puguin treballar 12 persones, atenent així les necessitats que els han traslladat per part dels membres de Cocemfe”.

En aquest sentit la primera edil ha subratllat que “es tracta dels alumnes de la formació de soldadura, que per cert, van ser els creadors dels rasclets de ferro galvanitzat, que ells mateixos van dissenyar per a acovardir l'aigua als carrers dels municipis afectats per les conseqüències de la DANA a València. Rasclets que van ser utilitzats per voluntaris desplaçats des de Castelló per a ajudar en poblacions com Aldaia o Algemesí”.

Pujar