elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló es converteix en capital de la natació nacional amb el Campionat d'España Masters i un rècord de nadadors i clubs participants

Castelló es converteix en capital de la natació nacional amb el Campionat d'España Masters i un rècord de nadadors i clubs participants
  • L'alcaldessa Begoña Carrasco destaca “la importància d'aquesta mena de competicions per a la desestacionalització turística i per a consolidar a Castelló com una autèntica capital de l'esport”

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha presentat hui en roda de premsa, al costat del president de la Real Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena, el Campionat d'España Masters Open d'Estiu que se celebrarà en la Piscina Municipal Olímpica del dijous 4 al diumenge 7 de juliol. Una compareixença en la qual ha estat també present la regidora d'Esports, Maica Hurtado, i Ana Dalmau, vicepresidenta del Club Natación Castalia Castellón club amfitrió de la cita.

L'alcaldessa ha destacat que “des de l'Ajuntament de Castelló creiem en la pràctica esportiva com un dels principals eixos, com un element transformador de la nostra societat”.

“Els beneficis de l'esport van des dels més xicotets a la Gent gran, tant en la salut física com en la salut mental de l'esport. I hem de sumar també que l'esport és un desestacionalizador de l'oferta turística de la nostra ciutat, és un revulsiu turístic per a Castelló”, ha afirmat.

“Hui presentem el campionat màster de natació, que ens torna a situar com la capital espanyola de la natació durant els pròxims dies, però això, com he dit, no seria possible sense el treball dels clubs de la nostra ciutat i província i sense l'obstinació també d'altres institucions que ens ajuden. Treballem en equip, com s'ha de fer en la pràctica esportiva, amb la Generalitat Valenciana i amb la Diputació de Castelló, per l'esport com a eina per al desenvolupament de la nostra terra”, ha assegurat.

L'alcaldessa de Castelló ha comentat que “cada vegada són més les entitats que se senten atretes per Castelló a l'hora d'organitzar esdeveniments esportius. Des de competicions d'esport base, per als més xicotets fins a cites internacionals”.

Carrasco ha agraït la labor de la resta de clubs castellonencs que participaran en aquesta cita, a més del Club Natació Castalia, com són el Fanatic Swim, Nados Castelló i Albacora. I a la resta de participants, tècnics, famílies i acompanyants que arribaran de la resta del país, els vull agrair que, amb la seua presència massiva, tornen a convertir a Castelló en una vertadera capital de l’esport i de la natació”. Així mateix ha recordat que “la celebració de esta competició es va gestar fa bastants mesos, confirmant-se en la Feria Fitur de Madrid en gener d’aquest any”.

Per part seua, el president de la Real Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena, ha explicat que per a la “pràctica esportiva es necessiten diferents pilars com són comptar amb unes instal·lacions adequades, el voluntariat i el suport de la institucions com són l'Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló o la Fundació Trinidad Alfonso que també ens dona suport”.

Quant a l'esdeveniment i la participació en aquesta cita, Carpena ha subratllat que “és la 34a edició d'aquest Campionat d'Espanya Open d'estiu, però l'important és que és la primera vegada que té lloc a Castelló a l'estiu, ja que hem pogut realitzar quatre a l'hivern. A més, amb aquest campionat batem el rècord de participació, que tenia Las Palmas, augmentant un 20% fins als 1305 nadadors. Igual que ocorre amb el nombre de clubs que passa de 122 clubs als 170 que es donaran cita a Castelló. Serà una gran festa una gran festa d'esport-salut-turisme”.

Carpena també ha assegurat que “Castelló és una ciutat aliada. Abans fins i tot de la pandèmia estàvem parlant d'establir una sèrie de convenis amb ciutats claus per al desenvolupament de la pràctica dels esports aquàtics, i una d'elles era, per descomptat, Castelló”.

El màxim responsable ha destacat també la importància de la natació “com a esport que es practica fins i tot abans de nàixer, amb la matronatació, fins que un extingeix pràcticament la vida. I quan parlem d'això, sempre crida l'atenció en el món Màster qui és el més veterà. El més veterà, des de fa uns anys, és un murcià, Paco Rodríguez, que ve amb 97 anys. I en dones, Carmen Martínez, que té 87 anys”.

Pujar