elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló consolida la brigada especialitzada en accessibilitat urbana

Castelló consolida la brigada especialitzada en accessibilitat urbana

    Fa poc més de sis mesos l'Ajuntament de Castelló, a través de l'àrea de Serveis Públics que dirigeix Rafa Simó, va crear la primera Brigada d'Accessibilitat Urbana (BAU) com a equip específic per a eliminar barreres arquitectòniques. La creació de la BAU reflecteix l'aposta per “fer de Castelló una ciutat més inclusiva, més amable i més accessible per a persones amb mobilitat reduïda i també per a persones majors”, defensa el regidor d'Ordenació del Territori.

    Rebaixe de voreres on fins ara hi havia vorades, arranjament de desperfectes en recorreguts per als vianants, eliminació de barreres en edificis municipals, incloses seus socials d'associacions veïnals o de gent gran. “Poden semblar actuacions modestes però tenen un impacte enorme en la vida quotidiana de moltes persones perquè els facilita la mobilitat”, destaca el regidor de Benestar Social, José Luis López, des de l'àrea del qual també es treballa en la formació d'un tècnic especialista en accessibilitat urbana universal o en la creació d'un consell assessor en aquesta matèria.

    Simó abunda en aquesta idea. “Quan parlem d'una ciutat amigable per a la gent gran, estem parlant d'actuacions d'aquest tipus; quan ens referim a un urbanisme amb perspectiva de gènere, també inclou millores d'aquesta índole o quan defensem una ciutat més inclusiva”, assegura.

    La creació d'aquesta brigada específica d'accessibilitat urbana suposa, en paraules de l'edil d'Ordenació del Territori, “millorar les prestacions que s'estaven oferint fins al moment i avançar cap a un objectiu compartit com és el que Castelló siga una ciutat amb el major grau d'accessibilitat possible’’.

    En aquest sentit, el regidor de Benestar Social i Joventut, José Luis López, insisteix que “aquestes accions pretenen millorar el dia a dia dels castellonencs i fomentar la igualtat de condicions i oportunitats”, que reitera que “la creació d'aquesta brigada municipal d'accessibilitat urbana respon a la voluntat de fer de Castelló una ciutat més inclusiva i amigable amb totes les persones”.

    La BAU, que opera sota aquesta denominació des del gener passat, ha realitzat mig centenar de projectes en diferents llocs, tant en via pública com en edificis municipals. Entre els treballs realitzats, s'inclouen els rebaixes de voreres en el barri del Raval Universitari, en els carrers Juan Ramón Jiménez, República Argentina, Marqués de la Ensenada, L’Illa Baleato, eliminació de barreres en els accessos a diverses associacions i també la millora d'altres edificis municipals.

    Pujar