Castelló clausura les escoles municipals d'estiu actives al juliol en els col·legis San Agustín, Carles Selma i Castell Vell
L'alcaldessa Amparo Marco i el regidor José Luis López han participat en les jornades de clausura
L'Ajuntament de Castelló ha finalitzat els cursos municipals d'estiu que s'han desenvolupat el mes de juliol en els col·legis San Agustín, Carles Selma i Castell Vell. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco i el regidor de Benestar Social, José Luis López, han participat en les jornades de clausura. “L'objectiu d'aquestes escoles d'estiu municipals és fomentar la conciliació laboral de les famílies i assegurar als xiquets i xiquetes una atenció especialitzada durant l'horari laboral”, ha assenyalat l'alcaldessa.
Així doncs, en l'escola Castell Vell s'han realitzat activitats d'oci i educació especial a persones amb necessitats especials de 3 a 26 anys. “Aquest servei durant el mes de juliol ha sigut un suport essencial per a moltes famílies amb membres que necessiten una atenció especialitzada”, ha explicat Marco, la qual ha agraït la labor dels tècnics durant aquest període per “oferir una opció alternativa d'oci educatiu”.
D'altra banda, en els col·legis públics Sant Agustín i Carles Selma s'han dut a terme activitats d'oci i temps lliure per part d'entitats col·laboradores dels Serveis Socials del consistori. “Volem afavorir la conciliació i compensar les desigualtats socials i econòmiques de moltes famílies”, ha subratllat Marco. En aquest sentit, durant el mes de juliol ha continuat el projecte de “Atenció psicoeducativa a xiquets, xiquetes i adolescents en vulnerabilitat d'exclusió social”, on s'han realitzat tallers per a fomentar la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, així com jocs terapèutics, entre altres coses.
A partir d'aquest mes s'activen altres projectes d'escoles d'estiu com “Temps d'Esplai” i “Ven al Pinar” en els col·legis Cervantes, Elcano, Estepar i Isabel Ferrer i al parc del Pinar del Grau. En aquests centres es desenvoluparan activitats que potencien el respecte, la convivència, el ple desenvolupament de les capacitats físiques, psíquiques i socials, afavorint el seu desenvolupament integral, especialment en aquells casos en què les circumstàncies personals es consideren d'especial necessitat.