Castelló, ciutat triada pel Govern per a impulsar l'Agenda Urbana Espanyola 2030
La ciutat ha sigut triada per a fer una prova pilot del pla d'actuació que busca crear ciutats més sostenibles
El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha triat a la ciutat de Castelló per a ser un dels primers nuclis a activar una prova pilot de cara a impulsar l'Agenda Urbana 2030, amb la qual es buscar crear ciutats més sostenibles.
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha comparegut aquest matí per a donar compte de l'aprovació en la Junta de Govern Local d'un protocol d'actuació entre la Secretaria General de l'Agenda Urbana del Ministeri i l'Ajuntament de Castelló. Junt a ella ha comparegut també la directora de l'Oficina de Planificació i Projecció Econòmica, Carmen Vilanova. L'alcaldessa de Castelló ha anunciat els terminis d'actuació d'aqueix protocol i com pot beneficiar a la ciutat.
Els motius pels quals s'ha triat a Castelló com a prova pilot han sigut l'ésser “una ciutat que ja ha aconseguit fons europeus i és líder en execució d'aqueixos fons, haver aconseguit altres tipus de fons que porta al camí de l'aplicació d'objectius de desenvolupament sostenible i haver aconseguit ser ciutat europea sostenible”, afirma Amparo Marco.
L'Ajuntament ha de fer, en primer lloc, un DAFO per a conéixer les febleses i fortaleses de la ciutat per a així poder millorar-les i potenciar-les. Aquest diagnòstic haurà d'estar acabat per a principis de 2021, quan caldrà dibuixar el marc estratègic, que haurà d'estar per a finals d'aqueix mateix any, quan caldrà establir el pla d'acció. Així, en 2022 quedarà buscar el finançament a través de projectes d'Europa. La prova com a projecte pilot acabarà l'any 2023.
El cost de la prova pilot o quant es rebrà des d'Europa és una cosa que “no podem intuir”, segons l'alcaldessa, Amparo Marco, que també ha assegurat que s'intentarà que “vinga el màxim d'Europa”. A més, Marco ha asseverat que Castelló “serà un exemple a seguir per a la resta de ciutats d'Espanya”.