elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló celebra el Dia dels Drets de la Infància amb la lectura plurilingüe del manifest

Castelló celebra el Dia dels Drets de la Infància amb la lectura plurilingüe del manifest
  • L'alcaldessa recalca la importància de comptar amb la veu dels xiquets i xiquetes en les accions municipals i els anima a participar

MÉS FOTOS
Castelló celebra el Dia dels Drets de la Infància amb la lectura plurilingüe del manifest - (foto 2)

L'Ajuntament de Castelló ha celebrat aquest divendres el Dia Universal dels Drets de la Infància, que es commemora el 20 de novembre, amb una lectura plurilingüe del decàleg de drets de la infància a càrrec d'escolars de deu centres educatius de la ciutat. L'acte ha comptat amb la participació de l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; la regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera; i el director territorial de Save the Children, Rodrigo Hernández.

L'alcaldessa de Castelló ha donat la benvinguda a l'acte als xiquets i xiquetes presents en la plaça Major, als qui ha manifestat la “obligació ètica que cada dia siga el dia dels drets de la infància”. “És important escoltar la veu de la infància i incorporar la seua mirada en totes les accions municipals i a l'ajuntament tenim clar que la ciutat és de totes i tots, també dels xiquets i les xiquetes, que tenen dret a ser consultats sobre les situacions que els afecten i al fet que les seues opinions siguen tingudes en compte”, ha dit durant l'acte.

Marco ha recordat que Castelló és Ciutat Amiga de la Infància, reconeixement atorgat per Unicef, gràcies a les polítiques actives per a fomentar la participació i donar veu als xiquets i xiquetes de la ciutat en fòrums com el Consell municipal de la Infància i per l'elaboració del Primer Pla Integral de la Infància i l'Adolescència de Castelló.

L'acte de lectura plurilingüe de drets ha comptat amb la participació d'escolars de deu centres educatius de la ciutat que han anat pronunciant el decàleg en nou idiomes. Així, han participat el CEIP Exèrcit (lectura en romanés), IES Ribalta (castellà), Agora Lledó (alemany), CEIP L’illa (àrab), Escoles Pies (anglés), IES Penyagolosa (francés), Ramiro Izquierdo (rus), CEIP Sanchís Yago (xinés), CEIP Carles Selma (romaní, va calar) i CEIP Estepar (castellà).

La Declaració dels Drets del Xiquet es va signar el 20 de novembre de 1959 per l'Organització de les Nacions Unitat (ONU). La lectura d'aquest manifest recull els deu principis universals o drets bàsics per a tots els xiquets i xiquetes del món: dret a la vida en un ambient de consideració i respecte; dret a un nom (a ser ciutadans participants d'una societat); dret al joc; dret a la llibertat d'expressió; dret a la protecció; dret a l'educació; dret a la salut; dret a no ser discriminats; i dret a cures especials, tractament i educació especials, quan la seua condició i situació particular ho requerisca.

Pujar