Castelló i Acció contra la Fam impulsen la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social
Està oberta la inscripció per a nous programes ‘Vives Emplea’ i ‘Vives Aprende’ amb 100 places per a persones desocupades
L'Ajuntament de Castelló i Acció contra la Fam impulsen el mes vinent de setembre una nova edició dels programes de formació gratuïts Vives Emplea i Vives Aprende: Escola d'Ús de Logística i Neteja Industrial, que són cofinançats per la Regidoria de Benestar Social, el Fons Social Europeu (POISES) i la Generalitat. Una formació que ajuda persones en situació de vulnerabilitat a accedir al mercat de treball i que ofereix en aquesta ocasió 100 places.
La regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Castelló, Mary Carmen Ribera, ha destacat que “aquest projecte de formació permet ajudar persones desocupades a potenciar les seues competències i habilitats per a accedir al mercat laboral”. “Després dels bons resultats dels cursos del primer semestre, amb més d'un 50% d'inserció laboral, ara llancem una nova oferta de formació per a altres 100 persones”, ha destacat Ribera.
Les activitats formatives consisteixen en sessions grupals setmanals i sessions individualitzades, teleformació, contactes directes amb empreses i la participació en esdeveniments d'ocupació i tallers amb responsables de recursos humans d'empreses col·laboradores, la qual cosa incrementa les possibilitats de trobar treball. Les persones participants milloraran les seues habilitats personals com la motivació, l'autoestima, l'autoconeixement, el treball en equip, la comunicació o la negociació a través d'eines de coaching i les seues competències professionals per a l'ocupació aprenent a preparar un bon currículum o a fer una bona entrevista, descobrint les seues potencialitats i treballant l'objectiu professional que volen aconseguir.
A més, el programa Vives Aprende: Escola d'Ús de Logística i Neteja Industrial, capacita a les persones amb una formació específica de fins a 100 hores teoricopràctiques, per a l'obtenció del carnet de carretó elevador i 80 hores de pràctiques en empreses del sector.
Depenent de l'evolució de la pandèmia, els programes es duran a terme en modalitat presencial i/o en línia, la qual cosa afavoreix la millora de les competències digitals de les persones participants. Per a això es proporcionarà a les persones que ho necessiten recursos per a la connectivitat.
D'altra banda, durant el primer semestre de l'any, Acció contra la Fam ha dut a terme a Castelló altres tres programes d'ocupabilitat per a persones en situació o risc d'exclusió social: dos programes Vives Emplea i un d'Escola d'Ús de Logística i Neteja Industrial, en els quals han participat 75 persones desocupades en situació de vulnerabilitat social (el 71% dones, i el 29%, homes). A destacar que el 52% de les persones participants, ha trobat una ocupació durant el programa.
Acció contra la Fam porta desenvolupant programes d'ocupació i emprenedoria en la Comunitat Valenciana des de l'any 2015 obtenint els següents resultats: 24 projectes en els quals s'han atés 839 persones (68% dones, 32% homes); 40% de les persones van trobar una ocupació durant la seua participació en el programa; i 10 negocis creats.