Carrasco suma als comerciants de Castelló al projecte de digitalització del sector
“Instal·larem taquilles refrigerades en el Mercat Central, el de Sant Antoni, pàrquings, hospitals i diferents zones de la ciutat”
L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, s'ha reunit amb comerciants del centre de la ciutat i representants del Mercat Central i de Sant Antoni per a donar-los a conéixer i buscar la seua implicació en el projecte de ‘Digitalització de Mercats’, que abasta també al comerç de proximitat. Sobre aquest tema, ha avançat que la iniciativa consisteix en “la instal·lació de taquilles refrigerades en els dos mercats municipals, pàrquings i en diferents zones del nucli urbà perquè puguen competir de tu a tu amb les grans superfícies i les plataformes”.
Durant la trobada, la primera edil els ha remarcat que “la implantació i el desenvolupament d'aquesta iniciativa i les altres incloses en els projectes amb fons europeus Next Generation es faran de la vostra mà, perquè pensem que és l'única manera de garantir que aquesta important inversió tindrà els resultats esperats”. “Nosaltres busquem donar-los un ‘plus’ a les vostres empreses i, per a això, us posarem les màximes facilitats”, ha subratllat.
Per part seua, el regidor de comerç, Alberto Vidal, acabat d'incorporar aquesta setmana després del pacte de govern entre PP i VOX en la capital, ha estat treballant per a conéixer a fons el projecte i ha afirmat que "la nostra intenció, com ha assenyalat l'alcaldessa, és fer partícips als comerciants de la nostra ciutat i no actuar sense el seu vistiplau".
En concret, els ha informat que, per a desenvolupar aquesta ambiciosa actuació, el consistori compta amb 1,9 milions d'euros aportats per la Unió Europea (UE), dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, als quals l'Ajuntament aportarà 500.000 euros, fins a sumar 2,4 milions. I ha afegit que “amb aquest sistema facilitarem a tots els veïns i, especialment, als quals resideixen en els barris, fer les seues compres en el centre, sense necessitat d'eixir de casa”. El trasllat dels productes des del punt de venda a les taquilles serà mitjançant transport sostenible –s'està estudiant que siguen bicicletes elèctriques o patinets, tal com es pacte amb l'empresa de logística-- i la tramitació de les comandes es realitzarà mitjançant una senzilla aplicació mòbil (APP) denominada Market Place, però també per via telefònica o WhatsApp.
“Volem ajudar-vos perquè som conscients que, a vegades, us resulta molt complicat compatibilitzar la gestió d'un comerç tradicional amb l'adaptació a les noves tecnologies. Per això, els tres primers anys els assumirem des de l'Ajuntament, amb els fons europeus”, ha incidit Carrasco.
“La nostra aposta pel comerç de proximitat i de qualitat és indiscutible. Les nostres botigues són un referent del tracte pròxim amb el client, però també és cert que han d'adaptar-se als nous temps per a subsistir i que la gent jove aposte per comprar i emprendre en un sector econòmic que és fonamental per a l'economia castellonenca”, ha assegurat la primera edil. “Volem que el cor de la ciutat torne a bategar i només fent costat als xicotets emprenedors perquè el vostre negoci, el vostre projecte de vida, siga rendible ho aconseguirem”, ha finalitzat.
En la trobada han participat el portaveu de l'equip de govern, Vicent Sales; el regidor de Modernització i Transparència, Paco Cabañero; el regidor de Mobilitat, Cristian Ramírez; la Coordinadora de l'Àrea d'Inversions i Grans Projectes, Paz Aledón, la directora de l'oficina de planificació i projecció econòmica, Carmen Vilanova, i altres tècnics municipals de l'àrea d'informàtica.