elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El barri de Crèmor demana un desenvolupament urbanístic que respecte els habitatges i masets consolidats

El barri de Crèmor demana un desenvolupament urbanístic que respecte els habitatges i masets consolidats
    MÉS FOTOS
    El barri de Crèmor demana un desenvolupament urbanístic que respecte els habitatges i masets consolidats - (foto 2)
    El barri de Crèmor demana un desenvolupament urbanístic que respecte els habitatges i masets consolidats - (foto 3)

    Més de mig centenar de veïns i veïnes, alguns d'ells en representació d'associacions ciutadanes, han participat en la reunió sobre el barri de Crèmor amb la qual es tanca el procés participatiu en els barris sobre el Pla General de Castelló. Els assistents han traslladat la petició que el desenvolupament urbanístic detallat de Crèmor respecte els habitatges ja consolidats i els masets històrics. La reunió s'ha celebrat en el Menador Espai Cultural i també ha servit per a clausurar l'exposició de maquetes realitzades pels estudiants de l'Escola Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València.

    El regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha assumit la proposta veïnal i ha garantit "el respecte al màxim d'edificacions existents en Crèmor" excepte casos puntuals i excepcionals com puga ser a l'entorn de l'estació intermodal. De fet, els tècnics municipals han presentat una sèrie de plànols amb diferents opcions d'ordenació elaborades a partir dels suggeriments veïnals i de les propostes elaborades pels estudiants d'Arquitectura.

    La proposta preferent respecta les edificacions existents i ordena l'àmbit d'actuació en funció de les tipologies d'habitatges que ja es donen en la zona. Així, s'han previst una mica més de 60.000 metres quadrats per a habitatge unifamiliar i uns 38.000 metres quadrats, en la zona més pròxima a l'estació de tren, on es projecten blocs plurifamiliars oberts de densitat mitjana.

    Quant a les zones dotacionals, es preveuen dues grans àrees: una al costat de l'actual edifici del Servef i una altra a l'entorn de l'estació. Les zones verdes s'articulen entorn del riu Sec (amb una superfície prevista de més de 20.000 metres quadrats) i una altra al costat de l'estació i el col·legi Jaume I, amb 6.500 metres quadrats.

    L'edil Rafa Simó ha informat que l'Ajuntament de Castelló ha tramitat un pla especial que permeta desenvolupar "en un termini de dos o tres anys" el parc de ribera al costat del riu Sec, amb el mateix plantejament que l'existeix en l'altre marge –l'actual parc Botànica Carmen Albert-, el pont i les dues passarel·les ciclopeatonals que permeten connectar tots dos marges del riu Sec i la zona dotacional". Segons el regidor d'Ordenació del Territori, "l'execució d'aquestes infraestructures millorarien el barri a curt termini i podrien suposar un incentiu per a desenvolupar les unitats d'execució de l'àmbit del Crèmor".

    La connexió viària també ha sigut un altre dels temes que s'han abordat. La proposta de la Regidoria d'Ordenació del Territori passa per millorar la connectivitat del barri a través d'un nou vial que connecte el passeig Morella amb la carretera de l'Alcora a l'altura de la Quadra Salera, en un traçat que s'adapta al màxim a les edificacions. La reunió també ha comptat amb la participació del regidor del districte Oest José Luis López; del coordinador d'Urbanisme, Fernando Calduch, i de la cap de planejament urbanístic, Consuelo Leal.

    Pujar