500 alumnes de Castelló assisteixen al Road Show per a sensibilitzar dels riscos al volant
Estudiants de set instituts assisteixen a l’acte dirigit a disminuir els accidents per consum d’alcohol, drogues o excés de velocitat
El Teatre del Raval de Castelló ha acollit aquest dimecres la cinquena edició del Road Shou, l'espectacle multimèdia i de testimoniatges reals organitzat per la unitat d'Educació Viària de la Policia Local de Castelló amb l'objectiu de sensibilitzar als més joves dels riscos al volant i aconseguir disminuir els accidents provocats per consum d'alcohol, drogues o per excés de velocitat. En aquesta edició han participat 500 alumnes de set instituts de Castelló.
El regidor d'Emergències i Seguretat Pública, Omar Braina, ha assistit a l'obertura de les sessions celebrades hui i ha advertit als estudiants dels perills i conseqüències de les imprudències. “No val la pena arriscar la vida ni la dels altres per una copa, cal tindre cap i no agafar el cotxe mai si s'ha begut”, ha dit Braina.
El Road Show està especialment dirigit a joves a partir de 14 anys i consisteix en un espectacle que, per mitjà d'imatges i testimoniatges, recrea una nit d'un jove que comença amb els seus amics en la discoteca i finalitza en una tragèdia inesperada: un accident de trànsit. L'objectiu és sensibilitzar als adolescents i que siguen conscients que les substàncies tòxiques i la conducció no són compatibles. “Han de conscienciar-se que darrere d'un accident hi ha molta gent implicada i que no sols pot patir les conseqüències el culpable, sinó que poden destrossar les vides d'altres persones”, han explicat durant l'acte.
L'esdeveniment ha sigut presenciat pels alumnes dels instituts Internacional School, Acadèmia Didàctica, Pi Gros, Vicent Castell, Joan Baptiste Porcar, Escola Piules i Matilde Salvador. Tots ells han presenciat els testimoniatges reals que, com el cas d'un oficial de la Policia Local de Castelló que ha comptat les seues sensacions en veure a un jove en la carretera amb lesions incompatibles amb la vida i haver de donar aquesta informació als familiars. O com el cas d'Aitor, un tècnic d'ambulància que ha comptat la seua experiència quan va acudir a un sinistre en el qual havien tres accidentats, entre ells una xiqueta d'uns set anys que va perdre a la seua mare en aquest accident provocat per un jove que va conduir sota els efectes de l'alcohol.
“Són tots testimoniatges reals, que són durs de presenciar, però que és fonamental que els joves els coneguen i siguen conscients que darrere d'una imprudència ve una tragèdia”, ha apuntat Braina.
El regidor ha agraït el treball del departament d'Educació Viària de la Policia Local de Castelló que ha organitzat aquest esdeveniment per cinqué any consecutiu i que té un gran acolliment per part dels instituts de la ciutat.