Almassora i Castelló s'uneixen per a sol·licitar al Consell millores en la mobilitat
L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i la seua homòloga a Castelló, Amparo Marco, han acordat avui que se citaran amb la consellera d'Obres Públiques, María José Salvador, per a sol·licitar al gabinet autonòmic millores en la mobilitat d'ambdues ciutats. Exemple d'açò és la petició per a intervenir en el carril bici de la carretera al Grau. En concret, Galí i Marco abundaran en la possibilitat d'instal·lar millor il·luminació en el traçat i ampliar la seguretat d'aquesta via.
La munícep d'Almassora ha agraït a la primera edil de la capital aquesta trobada per a analitzar els reptes per a 2018. “Amparo Marco és la primera alcaldessa amb la qual em reunisc per a compartir preocupacions i solucions que afecten a dos municipis limítrofs i és el primer pas per a ratificar la voluntar d'aconseguir acords també davant altres administracions supramunicipals”, ha apuntat Galí.
En el cas de la mobilitat, la trobada ha servit per a ratificar la conveniència d'una trobada amb la consellera Salvador, “en la qual li plantejarem conjuntament els problemes de mobilitat que tenim, però també solucions, i en cas que no poguera afrontar-les, tant Almassora com Castelló col·laborarem en tot allò que siga de la nostra competència”, ha indicat la màxima responsable de la capital.
Un altre dels temes analitzats és la reforma del Camí Mitgera (conegut com Fadrell a Castelló) que separa els dos termes des de la zona nord de la platja d'Almassora. En aquest sentit, s'han emplaçat a reactivar les obres escomeses en 2012, que només van afectar a un tram del traçat i van deixar pendent una nova intervenció que encara no s'ha produït.
L'objectiu d'aquesta actuació és millorar el vial per als nombrosos residents de la costa d'Almassora que es desplacen diàriament per a connectar amb el casc urbà o dirigir-se a Castelló i també en sentit oposat, per a treballadors del polígon o usuaris de la platja que resideixen en la capital. “Al final, no hi ha fronteres i cal cercar respostes al ben comú”, segons Marco.
Neteja del barranc
L'ordre del dia de la reunió ha inclòs també la coordinació d'actuacions per a mantenir net el barranc que separa tots dos termes davant la falta de manteniment de la seua propietària, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. “Considerem que cal que tinga la neteja necessària per a la gent que viu allí, però també perquè puga circular l'aigua sense obstacles en cas de pluges torrencials”, ha assenyalat Galí, després de recordar que el que fan els ajuntaments és demanar un permís per a actuar davant la inacció de la CHJ.