elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ajuntament i Conselleria d'Agricultura organitzen un curs formatiu sobre apicultura ecològica

Ajuntament i Conselleria d'Agricultura organitzen un curs formatiu sobre apicultura ecològica
  • La formació tindrà lloc els dies 14,16 i 19 de novembre i comptarà amb classes teòriques i una visita a una explotació

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló i la Conselleria d'Agricultura prossegueixen amb la seua col·laboració per a espentar al sector primari a transitar cap a la producció agroecològica. El departament que dirigeix Fernando Navarro col·labora amb l'Estació Experimental Agrària de Vila-real en un nou curs sobre apicultura ecològica els dies 14, 16 i 19 de novembre. Les persones interessades s'han d'inscriure en el correu electrònic de sexag_vilareal@gva.es o en els telèfons 964336620 o
646709990).

“Amb aquesta formació volem ajudar els nostres productors a caminar cap a formes de producció agroecològiques que milloren la seua viabilitat i propicien sistemes alimentaris més sostenibles i saludables”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Les classes tindran lloc en la sala d'actes de l'Associació Provincial Apícola de Castelló, al carrer Concepción Arenal 2D baix.

Començaran el dilluns 14 de novembre, de 17 a 20 hores, amb una sessió sobre normativa sobre apicultura ecològica, càrrec de Rosario Villarroja, del Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana.

Continuaran el dimecres 16 de novembre amb dues formacions. Primer, de 17 a 18.30 hores, Marta Pitarch, assessora apícola, abordarà bones pràctiques i sanitat apícola ecològica: maneig dels ruscos i malalties. Seguidament, de 18.30 a 20 hores es tractarà el maneig de ruscos per a la producció de mel ecològica.

El curs finalitzarà el dissabte 19 de novembre amb doble sessió. De 09.00 a 12.00 hores s'oferiran aprenentatges sobre resideixes socials, internet i el mercat agroecològic amb María *Badimon; i de 15.00 a 18.00 hores hi haurà una visita a una explotació ecològica de la zona amb Pau Sos.                 

Pujar