elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ajuntament de Castelló i Ascer signen un memoràndum per a l'impuls de la promoció ceràmica a la ciutat i els seus usos urban

Ajuntament de Castelló i Ascer signen un memoràndum per a l'impuls de la promoció ceràmica a la ciutat i els seus usos urban
  • L'alcaldessa Begoña Carrasco i representants de la patronal ceràmica segellen un acord que impulsarà la utilització de ceràmica en espais públics, el desenvolupament de nous productes o campanyes de divulgació sobre els avantatges d'aquest material

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha signat, en nom de l'Ajuntament de Castelló un memoràndum d'entesa (MOU per les seues sigles en anglés), amb l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer). Per part de la patronal taulellera han sigut presents el seu vicepresident, Ismael García; secretari general, Alberto Echavarría, a més d'Óscar Gaspar, responsable d'assumptes legals. Per part de l'Ajuntament també han participat el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Sergio Toledo, el regidor de Relacions Institucionals, Vicent Sales, i el director de Serveis Urbans, Infraestructures i Obres, Cristóbal Badenes.

Carrasco ha posat l'accent que “la nostra voluntat és que Castelló, com a bressol de la indústria ceràmica, siga aparador urbà de les múltiples aplicacions ceràmiques i de les possibilitats de la utilització d'aquest material als nostres carrers. Per això comptem amb el millor aliat possible, com és *Ascer, per a aconseguir aquest objectiu, la qual cosa agraïm enormement”.

Les principals àrees de col·laboració que contempla el document seran tres: Projectes i Edificis Públics, dirigit tant a les dependències de titularitat municipal, com els espais urbans com a places, parcs,etc...; Recerca i desenvolupament, donant suport a la innovació en l'ús de materials ceràmics en l'entorn urbà i Conscienciació, que pretén desenvolupar estratègies per a la difusió dels beneficis de l'ús de ceràmica en la construcció.

Per a l'alcaldessa, aquest acord “permetrà donar eixida a tot eixe talent que tenim a la nostra ciutat i que està esperant noves oportunitats per a mostrar-se. La creativitat, també en la indústria ceràmica, és una de les senyes d'identitat de Castelló, que sumada a la innovació i la versatilitat de la ceràmica serveix per a transformar també el nostre entorn urbà amb noves aplicacions i usos”.

Carrasco ha assenyalat que “volem implicar al màxim les empreses ceràmiques castellonenques i que presenten propostes de noves aplicacions de revestiments i usos ceràmics que facen de la capital un gran aparador, que done visibilitat i pose en valor la nostra ceràmica”.

En relació a aquesta voluntat de promoció, el memoràndum inclou la col·laboració entre totes dues parts “per a la realització de jornades tècniques, de formació o divulgatives per a arquitectes, enginyers, constructors i altres col·lectius implicats en les obres i espais públics de la ciutat”, ha dit Carrasco.

Per part seua, el vicepresident de Ascer, Ismael García, ha traslladat que “agraïm la voluntat i el compromís de l'Ajuntament per fer de la ciutat de Castelló el millor aparador de les innovacions i productes de la nostra indústria".

Usos ceràmics a la ciutat

En aquest sentit, la primera *edila ha recordat que “el paviment i revestiment ceràmic està molt present en projectes de ciutat recents com la remodelació dels CEIP Juan Sebastián Elcano i el CEIP Maestro *Canós o el que serà el nou centre de *Párkinson”.

Tampoc ha volgut oblidar projectes futurs com el de la remodelació de l'avinguda de Ferrandis Salvador “on la ceràmica tindrà també un paper destacat, com no podia ser d'una altra manera, amb el 50% del recobriment del passeig amb material ceràmic. Per a això, com ja traslladem en el seu moment a Ascer, comptarem amb les empreses ceràmiques castellonenques perquè aporten diferents productes i solucions decoratives, tant per al paviment com per a altres elements com el mobiliari urbà o panells informatius que s'instal·len”.

Carrasco ha subratllat que “la indústria ceràmica és bàsica per a la ciutat i la província de Castelló, amb prop de 70.000 famílies que depenen d'ella. I per aquest motiu, des de l'Ajuntament de Castelló, posem en marxa i avancem iniciatives que permeten la promoció de la seua activitat, convertint a la nostra ciutat en un veritable laboratori, un ‘City-lab’, i per això hem incorporat en els plecs de condicions dels contractes d'obres i projectes públics que siga una prioritat l'ús de paviment i revestiment ceràmic”.

Pujar