Romeria de rècord: 185.000 ’castelloners’ tornen a la Magdalena sota un sol abrasador
La suma de la calor, el vent i els petards ha generat dos xicotets incendis
Una multitudinària romeria amb 185.000 persones ha tornat a recórrer els set quilòmetres que separen la plaça Major de Castelló de l'ermita de la Magdalena, rememorant els orígens de la ciutat.
Segons les dades facilitades per la Policia Local es tractaria de la Romeria dels Canyes més massiva de la història, que només s'acostaria a les xifres de la de l'any 2000.
En concret, les estimacions oficials xifren entre 180.000 i 185.000 les persones que han passat per l'ermita, mentre que els romers que haurien passat per Sant Roc a peu rondarien els 170.000.
Amparo Marco, alcaldessa de la ciutat, ha assegurat que “en aquestes primeres festes de la Magdalena en plena normalitat des de la pandèmia, i gràcies també al bon temps d'aquests dies, l'assistència als actes festius està sent massiva. És un orgull que Castelló puga viure així la seua setmana gran, generant un impacte molt positiu per a les festes i per a la ciutat en el seu conjunt”.
Així, després de quatre anys, després d'un 2022 tacat per les pluges i els espertenecs de la pandèmia, el major esdeveniment de les festes de la ciutat ha tornat a recuperar la seua esplendor.
Abillats amb les seues bruses negres, la canya i la cinta verda distintiva de la ciutat, milers de persones han fet gala de la seua “orgull de genealogia” sota un sol abrasador i temperatures estiuenques.
De fet, les temperatures de quasi 30 graus acompanyades del vent i les explosions de petards han generat un parell de conats d'incendi en la ruta de la Romeria, un al costat del col·legi Àgora Lledó i un altre prop de Sant Roc.
La reina de les festes, Selene Tarín, i la reina infantil, Alejandra Sáez, han obert la comitiva que ha comptat amb la presència de polítics com el president Ximo Puig, la ministra de Ciència, Diana Morant, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco o el president del PPCV, Carlos Mazón.
Alegria i volta a la normalitat. Aqueix ha sigut l'ambient que s'ha respirat en el recorregut. De fet, a primera hora del matí, milers de castellonencs s'han acostat fins a la plaça Major per a arreplegar les 25.000 canyes amb les seues cintes.
Ja a la vesprada és el torn de la tradicional Tornà per a desfer camí, amb parades en el camí com el de la tradicional ‘Els tres caigudes’.
I per a completar la jornada, tanca la nit la Desfilada de Gaiatas que recorre els carrers de la ciutat fins a l'avinguda Rei en Jaume, esperant al dilluns per a l'Encesa.