elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1.300 castellonencs han decidit ja entre les 45 propostes dels pressupostos participatius

    A falta d'una setmana perquè concloga el procés de pressupostos participatius, un total de 4.064 persones han proposat, avalat o votat els projectes que van ser registrats a la pàgina web de Decidim Castelló per part dels veïns de la ciutat. Totes les persones majors de 16 anys empadronades a Castelló poden participar en el procés, "que s'ha convertit en el mecanisme de presa de decisions amb més participació en la història de l'Ajuntament", ha ressaltat el regidor de Transparència i Modernització, Ignasi García. "Els ciutadans han deixat clar que volen decidir en què i com s'han de gastar els seus diners. Volen escollir entre instal·lacions esportives o educatives, regeneració de parcs, millora de carrers i places, seus d'associacions veïnals i culturals, i la resta de propostes que han formalitzat particulars i associacions", ha indicat l'edil.

    Per la seua part, la vicealcaldessa i regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, ha afirmat que "amb Decidim Castelló hem encetat un procés participatiu que està resultant ser tot un èxit perquè hem comptat amb tota la ciutadania i els hem fet partíceps a l'hora de prendre decisions. La nova campanya de pressupostos participatius està basada en la transparència i hem donat formació i ferramentes a la ciutadania per tal que puguen reclamar els seus drets amb millors condicions".

    "Mai els processos de decisió havien sigut tan oberts i participatius, tampoc mai havien estat tan regulats. La intenció d'aquest govern és clara: obrir a la participació de la major quantitat de gent possible tots els canals de decisió. Hem obert vies de comunicació bidireccional entre la ciutadania i l'Ajuntament que fa dos anys eren impensables", ha puntualitzat Brancal.

    A primera hora d'aquest matí havien votat un total de 1.320 persones, que han pogut escollir entre les 45 propostes que s'han sotmès a votació després de comprovar-se que complien els requisits i una vegada elaborat el pertinent informe tècnic. Els pressupostos municipals contemplen 1.650.000 euros per a aquest capítol. Millora i construcció d'instal·lacions esportives i d'oci, modernització de centres escolars i adequació de carrers i places suposen les àrees que més preocupen als castellonencs.

    Les propostes que suposarien una major inversió són: la que es refereix a la millora de places i parcs per a xiquets i xiquetes, amb 600.000 euros i un total de 12 actuacions en tota la ciutat, seguida de la remodelació i accessibilitat del carrer República Argentina, amb 550.000. La millora de l'enllumenat i la col·locació de fanals als carrers (350.000 euros) i la retirada del ciment dels patis de les escoles (240.000 euros) són altres de les inquietuds de la gent que hi ha participat en el procediment.

    "Les xifres són positives, però estem especialment contents perquè mai un procediment municipal havia estat tan transparent", ha destacat García. "Mai s'havien penjat les propostes ciutadanes en el web de l'Ajuntament, mai hi havia hagut unes bases publicades, mai s'havia encetat una fase de decisió després que els informes de viabilitat ja estaven fets", ha resumit el regidor, que sosté que els pressupostos participatius no fan sinó "reafirmar l'aposta d'aquest equip de govern per la participació i la transparència, així com per l'apoderament de la ciutadania perquè es senta part fonamental del funcionament de la seua ciutat i del seu futur".

    Pujar