elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Carlos Mazón: “Hem reduït en l’últim any prop del 30 % la llista d’espera de dependència”

Carlos Mazón: “Hem reduït en l’últim any prop del 30 % la llista d’espera de dependència”
  • Destaca que la Generalitat ha realitzat la major inversió de la història en dependència amb una inversió pròxima als 680 milions d’euros la qual cosa ha permés atendre més persones que mai

  • Realça les deduccions fiscals per a gastos associats a malalties com l’alzhèimer o la posada en marxa del Pla valencià de salut mental i addiccions 2024-2027

  • El cap del Consell ha visitat la residència i el centre de dia de l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer d’Alacant

MÉS FOTOS
Carlos Mazón: “Hem reduït en l’últim any prop del 30 % la llista d’espera de dependència” - (foto 2)
Carlos Mazón: “Hem reduït en l’últim any prop del 30 % la llista d’espera de dependència” - (foto 3)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat després de visitar la residència i el centre de dia de l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer d’Alacant (AFA Alacant) que “la llista d’espera per a accedir a la dependència s’ha reduït en prop del 30 % en l’últim any”.

El president ha destacat que la Generalitat ha realitzat la major inversió de la història en dependència “amb prop de 680 milions d’euros” la qual cosa ha permés atendre més persones que mai.

Mazón també ha recordat les deduccions fiscals per a les rendes baixes i mitjanes de fins a 100 euros per membres de la unitat familiar per a gastos associats a malalties com l’alzhèimer, que poden arribar als 150 euros si la família és nombrosa o monoparental.

Així mateix, ha fet referència al Pla valencià de salut mental i addiccions 2024-2027 en una mostra del compromís de la Generalitat amb estes malalties i els col·lectius més vulnerables que “són una prioritat”.

El cap del Consell ha indicat la gran labor social que fan totes les associacions i entitats dedicades al compte de les persones majors i que patixen alzhèimer.

D’esta manera, ha assenyalat l’exemple d’AFA Alacant amb més de 32 anys donant respostes a les necessitats de familiars i amics de persones malaltes d’alzhèimer, al mateix temps que ha subratllat que l’entitat és un referent en l’atenció sociosanitària i del paper fonamental que fan ja que cuiden els pacients i el seu entorn familiar.

El cap del Consell ha recorregut les instal·lacions d’AFA juntament amb el president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez i l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala.

AFA Alacant

L’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer d’Alacant (AFA Alacant) fa 32 anys que funciona en la província. Disposa d’un servici específic per a cada fase de la malaltia, ja que inclou tallers d’estimulació cognitiva per a fases inicials, programa d’atenció domiciliària, centre de dia i residència.

En 2024, AFA Alacant va atendre 236 persones pels servicis socioassistencials i 524 persones que han rebut informació i assessorament sobre diferents aspectes relacionats amb tindre una persona amb demència a càrrec seu.

L’entitat disposa d’un equip interdisciplinari amb 76 treballadors amb els perfils professionals de metges/esses, infermers/eres, auxiliars de clínica, gerontopsicòloga i psicòlogues sanitàries, treballadors socials, fisioterapeutes, terapeuta ocupacionals, tècnics en animació sociocultural, personal d’administració, manteniment, cuina, neteja i ajudants d’oficis varis.

Pujar