Castellano

El calçat mira al ecommerce per a donar resposta als canvis en els hàbits de consum generats pel confinament

El calçat mira al ecommerce per a donar resposta als canvis en els hàbits de consum generats pel confinament

    L'impacte econòmic del COVID19 durant el període de confinament no sols s'ha traduït en una caiguda en les vendes online de productes de moda, sinó que a més “ha generat un canvi en els hàbits de consum dels internautes”, segons ha apuntat el responsable de l'àrea Cloud de Clavei, Héctor Gomis, durant el seminari web que han dut a terme hui de manera conjunta l'Associació Valenciana d'Empresaris del Calçat i Clavei. La nova tendència farà que el consum siga més racional i responsable, prioritzant els productes amb més personalitat i pròxims.

    L'expert ha incidit en què dins de tres anys s'estima que el comerç online serà la tercera part del comerç mundial. Per això, ha insistit que “ara més que mai és important la presència i venda online, si no volem ser invisibles” per als consumidors que desitgen comprar calçat. Gomis també ha donat algunes xifres sobre el context anterior a la crisi del COVID, on el 71% dels internautes espanyols entre 16 i 65 anys adquirien productes online.

    Per a Gomis el sector de la moda online ha sigut “un dels més afectats” en l'etapa de confinament amb una disminució del 54%, segons contemplen les dades publicades en l'estudi ‘Doofinder 1.000 cerques a Espanya’. Per contra, altres sectors com l'alimentació o els esports han eixit reforçats amb un increment del 168% i del 67% respectivament, tal com es reflecteix en aquest informe.

    En el webinar, titulat ‘T'acompanyem en l'arrencada de la teua botiga online de calçat’, s'han donat les claus perquè les empreses del calçat puguen conéixer com posar en marxa el seu canal de comerç online i les fases que s'han de tindre en compte durant aquest procés. Així el retail strategist de Clavei, Pascual Fernández, ha aprofundit en les etapes que ha d'integrar un projecte de ecommerce. En aquest sentit, ha destacat la importància de la confiança, ja que “és una carrera de fons, i no existeix la màgia”.

    Fernández ha recomanat a les empreses del sector crear un mètode i un sistema que permeta donar estabilitat al negoci des del canal de venda online. Així mateix, s'han descrit les fases del projecte de comerç online que han d'incloure una etapa d'anàlisi, definició, creació, comunicació i optimització, que permeta “ajustar els resultats, estudiar competències i prendre decisions”.

    D'altra banda, el consultor Ecommerce de Clavei, Francisco Moya, s'ha centrat en les fases de creació, comunicació i optimització. Sobre aquestes etapes, ha recordat que “hi ha algunes que se superposen en el temps”. Per a crear el comerç online, ha aconsellat automatitzar tots els processos possibles i incorporar una connexió de ERP. A l'hora de comunicar, s'han de cuidar els valors de marca i el ecommerce generant un flux de visitants, productes i ofertes per a captar clients.

    Per a Moya l'optimització ha de ser contínua i abastar la botiga online, la comunicació, la relació amb el client i els processos interns de la companyia a través d'una adequada gestió de l'estoc, del picking i del catàleg oferit.

    Pujar